Deze week hebben wij hard getraind om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de derby van het zuiden, tegen Maastricht Dames 1. Nadat we afgelopen vrijdag de nodige pullen hebben afgetikt tijdens het Oktoberfest op de club, waren we klaar om deze wedstrijd te gaan knallen!

We gingen vol goede moed het veld op, ondanks dat vier van onze speelsters pas vannacht om 4 uur thuis waren van hun mid-weekje Kreta. Het fluitsignaal klonk en we begonnen het eerste kwart vol energie en zin in de wedstrijd. We waren sterk in ons eigen spel. Ook hadden we veel balbezit waardoor we kansen creërden. Helaas lukte het ons niet om als eerst te scooren, dit gebeurde door een uitbraak van Maastricht, die op 1-0 voor kwamen. Gelukkig draaiden we dit snel om met een mooi doelpunt van Yanou, 1-1. We bleven prima combineren, maar maakten soms wat slordige foutjes. Ook maakten we onze kansen in de cirkel niet af. Dit resulteerde in twee doelpunten Maastricht, waardoor we met een 3-1 achterstand de rust in gingen.

In het zonnetje langs het veld hebben we elkaar opgepept en aangemoedigd om het koppie omhoog te houden. Het grote verbeterpunt was: maak de kansen af. Qua veldspel deden we het niet slecht. Het derde kwart startte en ook in dit kwart bleven we kansen creëren. Helaas kregen we het weer niet voor elkaar om te scoren, maar we bleven mooi samen spelen. Tot onze grote teleurstelling was het Maastricht dat wederom wist te scoren: 4-1. We waren gebrand om iets terug te doen én dat lukte.

Ons toppertje Inez wist twee keer op hele fraaie wijze te scoren waardoor we op een stand van 4-3 kwamen. We bleven erg fel en gebrand om die ene goal te maken. We waren heel dichtbij, maar helaas was het Maastricht dat de 5-3 wist te scoren. Ook in het laatste kwart kregen we weer een aantal kansen, maar het is ons niet gelukt om deze te benutten. We waren aan elkaar gewaagd, maar helaas liepen we met lege handen het veld af.

We hebben dus helaas geen punt weten te pakken deze wedstrijd. We houden het koppie omhoog en gaan volop trainen om volgende week thuis tegen DES Dames 1 punten te pakken!!

Door Lieneke Hundscheid/HC Nova Dames 1 en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno