Feestelijke opening jongerenplek Kjoep Kerkrade-West

Op vrijdag 7 oktober is de Kjoep, de nieuwe ontmoetingsplaats voor jongeren, in Kerkrade-West feestelijk geopend. De jongeren uit de wijk en de omwonenden kwamen bij elkaar achter de parkeerplaats van de Schoolstraat. Tijdens de opening was er een foodtruck aanwezig die zorgde voor een hapje en een drankje. Ook wethouders René van Drunen en John Roland waren aanwezig bij de opening.

De Kjoep geeft jongeren een eigen plek
Er zijn weinig plekken in gemeente Kerkrade waar jongeren kunnen samenkomen. Daarom is de gemeente in gesprek gegaan met jongeren uit Kerkrade-West over een ontmoetingsplaats. Wethouder René van Drunen (Jeugdzorg en Jeugdbeleid): “Het is belangrijk dat jongeren een eigen, herkenbare plek hebben. Hier kunnen ze meer sociale contacten opbouwen.” Om deze reden is de Kjoep geplaatst. De Kjoep is een kubus met een afmeting van 2,2 x 2,2 x 2,2 meter die makkelijk te verplaatsen is.

Spelregels
De jongeren hebben aangegeven dat zij zelf graag meewerken om de Kjoep schoon te houden en goed te onderhouden. Daarom hebben ze samen met de gemeente een bord met spelregels opgesteld. Dit bord wordt tijdens de opening onthuld.
Ook zien de jongeren een rol voor zichzelf in de wijk. Ze maken bijvoorbeeld graag een praatje met bewoners. Ook hebben zij een buurvrouw geholpen met boodschappen en hebben ze geholpen bij een reanimatie.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie