Back-2-village: nieuwe jazzavond in Elsloo

Op zaterdag 22 oktober vanaf 19.00 uur wordt met Back-2-village het Maaslandcentrum in Elsloo omgetoverd tot een jazz-walhalla. Op deze muzikale avond treden namelijk 3 jazzbands op: Redbeans Streetband, Feurthstreet Lumber Factory en Curly Kale Brazz Bend. Het programma wordt aan het einde van de avond afgesloten met een swingende jamsessie. Back-2-village is gratis te bezoeken maar een vrije gave wordt op prijs gesteld.

De jazzavond Back-2-village wordt weliswaar voor de eerste keer gehouden maar is in navolging van ‘de jazzclub’ die in de jaren 60 in Kasteel Elsloo op initiatief van de toenmalige burgemeester Meijer van het dorp georganiseerd werd. Na ruim 60 jaar wordt er door organisator Redbeans Streetband nieuw leven ingeblazen en komt er dus een vervolg op dit initiatief. De Redbeans Streetband trapt de avond af en vervolgens betreden de Feurthstreet Lumber Factory (Susteren) en de Curly Kale Brazz Bend (Parkstad) de bühne. De avond wordt afgesloten met een muzikale apotheose: een jamsessie waaraan alle drie de bands deelnemen.

De Redbeans Streetband is een 5-koppige band (klarinet, trompet, trombone, sousafoon, drums) en opgericht in 2016. De band draagt de van oorsprong uit New Orleans (USA) afkomstige muziekstijl een warm hart toe en heeft een uitgebreid repertoire waarbij ook de klassiekers als Mardi Gras, Bourbon Street Parade en Caravan voorbijkomen. De Redbeans Streetband treedt regelmatig op bij jazzfestivals en op aanvraag bij andere evenementen. Met Back-2-village presenteert de band zich voor het eerst met een avondvullend programma in eigen dorp.

In ’t kort

Back-2-village

Datum & tijd: zaterdag 22 oktober 2022, 19.00 – 23.30 uur

Locatie: Maaslandcentrum Elsloo, Burgemeester Maenenstraat 45, 6181 EA Elsloo

Toegang: Gratis, vrije gave.

Facebookpagina: https://www.facebook.com/profile.php?id=100066260484536

Foto Back-2-village

Geef een reactie