RKVV Voerendaal wint thuis van sv Eikenderveld

In de 4e speelronde kwam Eikenderveld op bezoek. Zelf hadden we de nodige mensen met pijntjes maar allen waren fit genoeg om te starten. De gasten misten hun vaste keeper die normaal wel een flink aantal ballen eruit weet te houden. Dat zouden de gasten vandaag al snel merken.

Na een dieptebal van Jim Mijnes kon Michel van Dinther langs zijn man kruipen en de bal langs de doelman raak schieten. Er was ongeveer 3 minuten gespeeld. Even later een goede aanval over de rechterflank via Jeroen Klinkenberg en Ron Starmans die via de kaats van Michel nu door Jim vanaf 20 meter knap in de hoek geschoten kon worden. Een keurige voorsprong binnen 10 minuten: 2-0. Eikenderveld kroop iets meer uit hun schulp en dat resulteerde ook in enkele kansen met onder meer een goede redding van Sander Smeets en een bal op de paal.

Aan de overzijde zette Rick Habets Ron Starmans aan t werk die na een fraaie actie Michel volledig vrij voor de goal zijn tweede liet binnen tikken met een afgemeten voorzet. We kregen nog enkele mogelijkheden voor de pauze, zoals een gekraakt schot van Alain, een geplaatste bal van Ron naast en een kopbal op de lat van Michel. Na de pauze klapten de gasten er goed op en hadden we het lastig. Nadat een corner was overgekopt, werd een vrije trap wel prachtig in onze bovenhoek gekruld: 3-1. Gelukkig was er snel weer een gat van 3.

Een aanval vanaf rechts via 5 poppetjes kwam via Rick bij invaller Lucas Hutschemaekers die in de korte hoek via de vingertoppen van de doelman binnenkant paal keurig raak schoot. Hierna waren de gasten op en liep het nog verder op. Ron stuurde Michel diep die breed legde op invaller Justin Mullenders die zodoende zijn eerste Voerendaal goal kon binnen tikken voor de 5-1. Lucas maakte hierna een goede actie en legde ook perfect terug voor Michel die zijn derde mocht scoren van de middag.

Jeron stuurde hierna Michel diep wiens voorzet niet top was maar Justin legde deze keurig terug zodat ook Bram Vrinzen zijn goaltje mocht meepikken. Daarmee hadden de 3 aanvallende invallers na de pauze ook allemaal gescoord. Justin beloonde zichzelf nog meer. Na een pass van Bram zag hij op ca 30 meter de doelman volledig voor zijn goal staan en hij legde de bal er met gevoel fantastisch overheen voor de 8-1. Een fantastische uitslag en vooral weer 3 punten.

Volgende week een dagje vrij, de week erna op bezoek bij Vijlen.

Door Michel van Dinther en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie