Hoofdmenu

Kennismaken, advies en inspiratie voor culturele instellingen en initiatiefnemers

Financieringscafé

Op vrijdag 25 november vindt van 10.30 uur tot 17.00 uur de eerste editie van het Financieringscafé plaats in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Tijdens dit ‘café’, georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg en het VSBfonds maak je als culturele instelling of initiatiefnemer kennis met een aantal bekende landelijke en provinciale fondsen die vertellen over hun regelingen. Je hoort meer over hun actuele financieringsmogelijkheden, kunt advies inwinnen bij adviseurs van de fondsen en het Huis voor de Kunsten Limburg en sparren met andere initiatiefnemers.

 

Het Financieringscafé . Als culturele instelling of initiatiefnemer ben je druk met het ontwikkelen van je plannen. Maar soms loop je tegen zaken aan, bijvoorbeeld ‘Hoe krijg ik mijn project financieel rond?’ of ‘Hoe zouden anderen het aanpakken?’. Kom je naar het financieringscafé dan maak je kennis met bekende fondsen die tekst en uitleg geven over hun actuele regelingen en weet je aan het eind van de dag waar je met jouw project kunt aankloppen voor advies en financiële ondersteuning. Te gast zijn VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, crowdfundingsplatform Voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Provincie Limburg en de Euregio Rijn-Maas-Noord. Ga met hen in gesprek, win advies in en doe in inspiratie op. Deelname is gratis!

Programma. Het Financieringscafé wordt afgetrapt door het Huis voor de Kunsten Limburg. Daarna komen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Voor de Kunst aan het woord. Vervolgens zijn er interactieve panelgesprekken en kun je bij de tafelgesprekken één-op-één in gesprek om jouw idee te pitchen of vragen te stellen. Verder presenteert het community art project Nieuwe Helden zich. Na de lunch wordt het programma vervolgd met de organisaties: Euregio Rijn-Maas-Noord, Provincie Limburg en Prins Bernhard Cultuur Fonds. Het tweede deel van de dag wordt afgesloten met wederom een interactief panelgesprek en tafelgesprekken. Het volledige programma vind je op de website van het Huis: www.hklimburg.nl/agenda/financieringscafe.

Aansluitend organiseert de gemeente Roermond een netwerkmoment voor culturele makers en instellingen – zowel amateurkunsten, erfgoed als professionals – die actief zijn in deze regio. Dit vindt eveneens plaats in de ECI Cultuurfabriek (16.00 – 17.00 uur). Voor deze bijeenkomst dien je je apart in te schrijven via cultuur@roermond.nl, onder vermelding van ‘Aanmelding netwerkmoment 25-11’.

Je dient je uiterlijk vrijdag 18 november in te schrijven. Eventuele vragen kunnen gericht worden via voorgenoemd mailadres.

Deelname aan het Financieringscafé is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan t/m vrijdag 18 november via www.hklimburg.nl/agenda/financieringscafe. Uiterlijk dinsdag 22 november ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende praktische informatie.

 

Financieringscafé

Datum: vrijdag 25 november 2022, 10.30 – 17.00 uur.

Locatie: ECI Cultuurfabriek, ECI 13, 6041 MA Roermond.

Direct aanmelden: https://forms.gle/766DfdMRpn8gFWuEA

Met een bijzonder woord van dank voor de ondersteuning en hulp van het VSBfonds bij de totstandkoming van deze dag.

Foto Huis voor de Kunsten Limburg