Bekkerveld wint thuiswedstrijd van koploper VV Maastricht West.

Door Tom Pouls en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Op zondag 16 oktober speelde Bekkerveld een thuiswedstrijd tegen koploper en promovendus Maastricht West. Om de aansluiting met de top te houden moesten Bekkerveld dus de punten in eigen huis houden.

Bekkerveld startte dan ook prima en na enkele minuten zag Nigel Bougard zijn schot echter op de bovenkant van de lat belanden. Bekkerveld bleef echter de bovenliggende partij en met goed voetbal kwam Maastricht West amper in haar spel. Dit resulteerde na een dik kwartier dan ook in de 1-0 een diepte bal van Youri Pietersma werd op waarde geschat door Sander Beuken en rondde koelbloedig af.

Bekkerveld had dus de gewenste voorsprong, maar vergat zichzelf verder te belonen in de eerste helft. Na 45 minuten floot de leidsman dan voor het rustsignaal.

In de 2e helft begon Maastricht West wat feller en probeerde middels een wissel wat meer druk op de verdediging van Bekkerveld te krijgen. Echter deze stond als een huis. Na een uur spelen kreeg een Maastricht West speler een directe rode kaart voor een overtreding op Bekkerveld speler Raf Copier.

Echter met een man minder werd Maastricht West sterker en kwam het meer op de helft van Bekkerveld te voetballen echter de verdediging stond prima en gaf geen kans weg. Bekkerveld verzuimde echter bij een aantal gevaarlijke counters de wedstrijd definitief te beslissen.

Na 90 minuten floot de leidsman voor het laatste en werd er een verdiende 1-0 overwinning behaald. Als gevolg een 2e plaats op de ranglijst op 1 punt achter koploper Sportclub’25.

Komende vrijdag oefent Bekkerveld om 19.30u op Sportpark A Gene Bek tegen 1e klasser Chevremont.