Hoofdmenu

Geldzorgen, praat erover!

Het leven is afgelopen maanden steeds duurder geworden. De energieprijzen rijzen de pan uit en boodschappen doen wordt steeds duurder. Het raakt zeker niet iedereen even hard. Maar het raakt wel iedereen. Iedereen heeft zijn eigen zorgen. Of ze nu groot of klein zijn. Geldzorgen hebben, voelt heel eenzaam maar je staat niet alleen. Door de inflatie en hoge energiekosten wordt een grote groep getroffen. We kunnen niet alles oplossen. Maar door erover te praten, kunnen we elkaar wel helpen. En kunnen we ervoor zorgen dat niemand alleen hoeft te staan.

Meer mogelijkheden. Deel uw zorgen en praat erover. Laten weten dat u geen geld genoeg hebt om boodschappen te doen, is moeilijk. Tegen uw kind zeggen dat hij niet meer naar voetbal kan, omdat u de contributie niet meer kunt betalen, is vreselijk. Praat erover, er zijn vaak veel meer mogelijkheden dan u denkt.

Instanties die kunnen helpen. Deel uw zorgen, ook met de scholen, sportclubs en verenigingen. We kunnen elkaar helpen wanneer we weten wat er aan de hand is, waar de problemen zijn. Misschien is de oplossing niet eens zo moeilijk. Mensen willen elkaar ook graag helpen, Wie weet is uw buurman of -vrouw bereid iets te doen voor u, in ruil voor iets waarbij u kunt helpen. Sprekende mensen zijn te helpen is een oud gezegde dat in deze tijd heel helpend kan zijn. Denk eraan; we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Gelukkig zijn er ook diverse plekken waar u voor concrete hulp terecht kunt. Kijk hiervoor op:

  • De website van ISD BOL(externe link) voor mogelijkheden op het gebied van inkomen en minimaregelingen (deze zijn soms ook mogelijk voor mensen die werken en een klein inkomen hebben)
  • De website van Welsun(externe link). Dit is een professionele organisatie voor welzijnswerk in de gemeente Landgraaf. Heb je als inwoner van Landgraaf een vraag of probleem, waar je zonder hulp van buitenaf niet uitkomt. Doe dan een beroep op de dienstverlening van Welsun. Ook voor ondersteuning bij financiële zaken kunt u hier terecht.
  • De website van Voedselbank Limburg-Zuid(externe link). Zij ondersteunen mensen die te weinig inkomen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien met een wekelijks voedselpakket.
  • De website van Leergeldparkstad(externe link). Zij bieden financiële ondersteuning om kinderen te laten meedoen met sport, cultuur & onderwijs.
  • De website van het Consuminderhuis Parkstad. Het consuminderhuis kan ondersteuning bieden bij acute nood. Daarnaast leren zij meer te doen met minder (consuminderen).
  • De website van Stichting Samen Delen(externe link). Dit is een non-profit organisatie die nog in prima staat zijnde goederen inzamelt en deze gratis weggeeft aan mensen die aan de verkeerde kant van het geluk staan.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno