Door Ramon Pulcini en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Op een zonovergoten sportpark Imstenrade stond zondag de wedstrijd tegen nummer 2 SSS’18 op het programma, aal jaren een zeer stabiele en ervaren ploeg in de 2e klasse.

De wedstrijd begon gelijk explosief met veel druk van Rkhbs kant wat binnen een minuut resulteerde in een 1-0 voorsprong door Britt Valize, hierna bleef men met veel lef naar voren spelen, kansen creëren maar helaas konden deze niet afgemaakt worden. Vanuit het niets kwamen de bezoekers uit Overloon op gelijke hoogte in de 10e minuut waarna zich een zeer slordig schouwspel van beide kanten begon te ontwikkelen wat zich tot aan de rust door zou trekken. Uitzondering hierop was een vrije trap van Daniesha Hengst na een klein half die haar mooie voorzet door Lena Overdijk goed en hard ingekopt zag worden waardoor er terecht met een voorsprong de rust ingegaan werd.

Na in de rust duidelijke afspraken te hebben gemaakt begon men tegenovergesteld aan de 2e helft wat resulteerde in de onnodige gelijkmaker 1 minuut na rust. Enkele minuten later het grootste moment van opwinding in de gehele wedstrijd toen 1 van de voorwaartsen van de bezoekers met Sterre het luchtduel aanging, iets wat leidde tot een hoofwond en bloedspektakel bij laatstgenoemde nadat men met de hoofden tegen elkaar kwamen. Uiteindelijk bleken hechtingen nodig om het te dichten.

Dat Rkhbs hierdoor van slag was bleek uit de voorsprong van de bezoekers kort hierna en ook het spel bleef onrustig waarmee de ploeg uit Overloon niet echt in de verlegenheid kon worden gebracht. 5 minuten voor tijd kwam er dan toch de terechte gelijkmaker waarin de 3 invalsters Nikki Lemmens, Sabrina Zwamborn en Meggie Munster alle drie hun aandeel hadden. Doorzetten op rechts van Nikki Lemmens  bezorgde de bal bij Rachelle Post die de bal breed legde op Sabrina Zwamborn. Zij wist de bal kunstig en soepel bij Meggie Munster te krijgen wiens schot richting verre kruising helaas de paal teisterde maar goed inlopen van Rachelle Post zorgde voor het uiteindelijke verdiende punt.

In al haar creativiteit heeft de knvb zondag wederom een thuiswedstrijd op sportpark Imstenrade gepland en wel tegen 1e klasser Schaesberg om 12 uur, volgens beide coaches een helaas jaarlijks terugkerend affiche wat de afwisseling die mogelijk zou moeten kunnen zijn in het bekertoernooi niet ten goede komt.

 

Geef een reactie