Zondag 16 oktober jl. werd Heerlerheide e.o. opgeschrikt toen via diverse kanalen het bericht doorkwam dat in de Sebastianusstraat in Heerlerheide brand was uitgebroken in de keuken van een appartement/zorgwoning. Volgens Veiligheidsregio Zuid-Limburg ontstond de brand  even voor 15.00 uur in genoemd appartement/zorgwoner. De brandweer ging met meerdere voertuigen ter plekke en trof een keukenbrand aan. De brand was snel onder controle, maar de hulp voor de bewoner kwam helaas te laat. Ongeloof, verbijstering brak deze brand mee toen achteraf bleek dat de meer als bekende, bijna 94 jaar zijnde Heerlerheidenaar, Theo Peters, wonende op dit adres, hierbij was omgekomen. Overigens hoefde de bewoners van omliggende appartementen niet geëvacueerd te worden. Uiteraard is vervolgens over de oorzaak door de politie een onderzoek ingesteld.

Iedereen die Theo Peters kende, en dat waren er heel veel, wilde deze onheilstijding niet horen. Het kon toch, ondanks zijn hoge leeftijd, Theo niet zijn. Waarom moest hij, een meer als vriendelijke opzienbarende verschijning, op deze wijze overlijden. Dat kon toch eigenlijk niet. Hij zal dan ook node gemist worden als zijnde de persoon met zijn onafscheidelijke hoedje en zijn vriendelijk en steeds met een lach op zijn gezicht.

Deze eigenschappen kwamen ook al tot uiting toen hij in vroegere jaren nog werkzaam was bij o.m. Schunck. Ook in de wijk Heksenberg was dit het geval. Hij woonde immers vele jaren op het adres Heerenweg 22. In deze wijk was hij ook een gezien persoon. Vele jaren was hij ook bevriend met wijlen Hein Holtus met wie hij veel ondernam. Niet zo verwonderlijk want Hein Holtus was in leven een ondernemer en in zijn vrije tijd een gepassioneerd carnavalist. Prins-carnaval bij de voormalige C.V. de Heksebesseme en namens C.V. de Bokkeriejesj zelfs Europaprins. Theo Peters maakte dit dan ook met veel plezier mee.

Na de dood van zijn geliefde echtgenoot en zijn verhuizing naar Heerlerheide was Theo, op welke wijze dan ook, vaak aanwezig op sociale gebeurtenissen. De laatste jaren vond hij in Mark Kerpentier een kameraad van de hoogste orde. Mark nam Theo dan ook overal me naar toe zodat hij kon genieten van alles wat het leven nog te bieden had. Theo vond het allemaal prachtig. Zijn dankbaarheid hiervoor stak hij dan ook niet onder stoelen of banken. Ook deze redacteur ervoer dit meermaals als hij promotioneel Theo in het schrijfzonnetje zette. Hiervoor was hij zelfs bij Theo op bezoek in zijn appartement waar dit trieste gebeuren heeft plaats gevonden en liet hij zich per auto naar deze redacteur brengen om een reeks van foto’s uit zijn leven te laten zien.

Een van de laatste bezoeken van Theo waar Mark Kerpentier hem begeleide was de militaire veteranen dag , zijnde een eerbetoon aan ruim 100.000 veteranen, in Den Haag. Dit in het bijzijn Koning Willem-Alexander en Minister-president Rutte. Maar voor een persoon uit Heerlerheide was er toch een bijzonderheid te melden. Dankzij Mark Kerpentier, bekend van o.m. diverse geslaagde organisaties, c.q initiatieven, in Stadsdeel Heerlerheide, werd het voor Heerlerheidenaar Theo Peters (93) een onvergetelijke dag in Den Haag. Theo Peters is namelijk ook een oud-veteraan en zou het uiteraard fijn vinden dat hij dit zou kunnen meemaken. Mark Kerpentier zette dan ook alles in het werk om dit mogelijk te maken en, tot groot plezier van Theo Peters lukte dit dan ook.

“Wat heeft deze 93 jarige veteraan en kanjer hij toch een prachtige dag gehad”, liet Mark ons weten. “Altijd in voor grapjes, altijd lachend, ijdel een geweldig genietend iemand. Hij voelde zich de koning zo mooi om te zien”. Mark moest vlug zijn, hem eerst verzorgen en een mooie jeep geregeld. “Toen we weer naar Heerlerheide moesten vertrekken, hoe charmant hij dan ook is, keek hij natuurlijk ook glunderend naar vrouwelijk schoon. haha. Het was een PRACHTIGE dag. Geweldig toch. Helaas zal dit volgend jaar geen vervolg meer hebben. Triest, maar waar.

Foto’s Mark Kerpentier en Callie Steijaert

Geef een reactie