Hoofdmenu

Makkelijk bereikbare voetpaden voor iedereen.

 

De komende maanden wordt gezorgd dat iedereen onze voetpaden goed kan bereiken.

Een voetpad moet namelijk ook goed bereikbaar zijn voor mensen met een scootmobiel, rollator of rolstoel. En ook voor mensen met een (duo)kinderwagen en onderhoudsdiensten. Tijd dus om verbeteringen aan te brengen!

Wat wordt we precies doen?  Op sommige plaatsen halen we paaltjes en hekken weg. Op andere plekken verplaatsen we ze. Daar waar het kan, maken we de gewenste doorgang van 120 cm. Daar waar dat niet kan, zorgen we voor de minimale doorgang van 90 cm. Het kan natuurlijk zo zijn dat achteraf op een plek tóch weer een paaltje nodig is. Dan bekijken we de situatie opnieuw. We zoeken dan naar een andere oplossing. Een oplossing waarbij het pad in ieder geval altijd toegankelijk blijft voor iedereen. Dat staat voorop!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerker Verkeer.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno