Na het debacle tegen Oss uit verwachte iedereen dat Roda gisteravond vol vuur en scherp de wedstrijd zou beginnen. Tegen de laatste in de competitie mag je ook eigenlijk niets anders verwachten.

Helaas liep het toch weer eens anders. Roda begon slap en leek in hun hoofd de wedstrijd al gewonnen te hebben voor die überhaupt begonnen was. Na 5 minuten kwam een scherp Jong Utrecht dan ook op 0-1. Roda leek hier van geschrokken maar kon toch nog geen vuist maken tegen de jonkies uit Utrecht. Pas in de 26e minuut kon van Arjen van der Heide via een Utrecht speler de bal in het doel werken en bracht de stand op 1-1.

Hierna leek Utrecht nog steeds bloed te ruiken en was het de eerste helft de bovenliggende partij. Roda kwam vaak niet van de eigen helft af en bleef achterin rondspelen. Een hele domme overtreding van jong Utrecht zorgde voor een tweede gele kaart en dus rood in de 40e minuut. De eerste helft was daarna ook snel voorbij. De tweede helft begon jong Utrecht verrassend met wat strijd maar was het uiteindelijk Roda dat de score in deze helft opende.

Romano Postema maakte de 2-1 waarna Roda langzaam beter in het spel kwam. Uiteindelijk maakte Dylen Vente de 3-1 en Phil Sieben de 4-1 in een wedstrijd waarin het goedmaken van de wedstrijd in Oss in het resultaat te zien is. Echter qua veldspel zijn er grote zorgen bij de ploeg uit Kerkrade. Waar het voetbal eerder dit seizoen leuk was om te zien was het gisteren schandalig en niet om aan te gluren. Het lijkt alsof het spelplezier en de scherpte bij de ploeg ontbreekt. Hopelijk krijgt Jurgen Streppel dit nog omgedraaid want met een achterstand van 7 punten op de nummer 1 is dat verschil niet al te groot.