Dames van UOW’02/LHC VR2 verliest uit wedstrijd tegen FC Kerkrade West VR1

Door Lotte Bemelmans/UOW’02/LHC VR2 en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Zondagochtend om 10:30 trof  UOW’02/LHC VR2 de VR1 van FC Kerkrade West. Een andere opstelling voor de dames van UOW’02/LHC door de afwezigheid van de keepster, dus startte UOW’02/LHC met de mid-mid tussen de palen.

In de eerste 10 minuten zette Kerkrade West flink druk waardoor er door UOW’02/LHC rommelig gevoetbald werd. Na 10 minuten herpakte UOW’02/LHC zich en zette meer druk naar voren. Kayleigh van der Heijden en Yana Hünen waren met hun snelheid een aantal keer gevaarlijk aan de linkerkant, maar de echte kansen bleven uit.

Helaas was daar dan in de 35e minuut de 1-0 van Kerkrade West, waarbij een speelster de bal mooi in de linker bovenhoek plaatste.

De minuten daarna in de 1e helft bleven voor UOW’02/LHC erg onrustig waardoor de ballen niet fatsoenlijk aankwamen.

De 2e helft begon UOW’02/LHC sterker en lieten een paar leuke acties zien. Een afstandsschot van Lotte Bemelmans zorgde bijna voor de 1-1, maar ging helaas net over.

Kerkrade-West kwam nog een aantal keer tot de goal, maar Amber van de Burgt wist als keepster UOW’02/LHC in de wedstrijd te houden.

UOW’02/LHC bleef doorzetten, maar Kerkrade West ging de winst niet meer zo maar afgeven. Er werden helaas te weinig kansen gecreëerd en afgemaakt door UOW’02/LHC om er met een gelijkspel of met de winst vandoor te gaan.