Foto WDZ en tekst  André Hall

Een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarbij WDZ de touwtjes strak in handen had. Terwijl de tweede helft als een nachtkaars uitging. Moet er wel bij vermelden dat er een aantal sterkhouders bij Hellas ontbraken en zij maar met elf speelsters aan de start stonden Met name Janou Hendricks werd node gemist. En tot overmaat van ramp raakte de goalie Carlijn Goderie tijdens de warming-up ook nog geblesseerd.

WDZ schoot uit de startblokken. Met veel energie, gretigheid en elan gingen de WDZ Vrouwluuj de strijd aan. Nadat er in de beginfase al een aantal goede kansen werden gemist was het Dajana Cvijanovic die de score in de 15 min. opende. Schot van Rian Smeets werd geblokkeerd en de rebound door Dajana koeltjes afgerond. Vijf minuten later een mooie 1-2 tussen Nancy Kisters en Eva Brands die vanuit een lastige hoek de 0-2 liet aantekenen. Nog geen 2 minuten later werd een afvallende bal vanaf 35 meter door Nancy Kisters met een fantastische lob achter de verbouwereerde goalie gedeponeerd 0-3.

Bij de dames van Hellas was het alle hens aan dek en vooral tegenhouden. Bovendien lagen Zoe Robeers en Tara Bevk bij hun spaarzame aanvallende acties aan de ketting bij de WDZ verdedigers.
Zij kwamen niet aan aanvallen toe en de WDZ doelvrouwe Lieve Wintraecken had alle tijd om van het heerlijke najaarszonnetje te genieten. En nog voor het verstrijken van de eerste helft scoorde Eva Brands haar tweede doelpunt- na goed doorzetten schoot ze vanaf de linkerkant de bal in de lange hoek 0-4!

In de tweede helft was er nog maar weinig over van het verzorgde- en energieke spel van WDZ en leken zij al hun kruit te hebben verschoten! Er werden nog wel kansen gecreëerd maar zelfs in de meest kansrijke positie werden de kansen niet benut.
Hellas -inmiddels spelend met 9 speelsters – wist zelfs nog tegen te scoren.
Na slordig en slecht uitverdedigen wist Elise Steinbusch de eer te redden voor Hellas en bracht de eindstand op 1 – 4.

Volgende week komt Bieslo Vr1 op bezoek in Bocholtz.