Hoofdmenu

RKHBS wint thuis tegen Abdissenbosch

Door John Bothmer/RKHBS  en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Na het onnodige puntverlies in de uitwedstrijd tegen Rood-Groen LVC en het voor RKHBS vrije beker/inhaalweekeinde stond deze zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen promovendus Abdissenbosch op het programma. In de resultaten van deze ploeg viel op dat ze in 4 wedstrijden 13 maal hadden gescoord, maar ook 12 tegentreffers hadden geïncasseerd. De ploeg van Jorrit Dacier en Nevil van Zundert was dus gewaarschuwd voor een aanvallend sterke tegenstander.

Nadat de pupil van de week mooi had raak geschoten, deed de ploeg van de Heerlerbaan dat ook en wel in de eerste minuut. Ongeveer vanaf de aftrap werd Bram Bemelmans op de linkerflank gevonden, en zijn voorzet werd door Mel Angerer met het hoofd gepromoveerd tot de openingstreffer: 1-0. Hierna lieten de gasten zien dat ze een goede aanvallende ploeg hebben. Na een kort genomen corner speelde de linksbuiten van Abdissenbosch twee man uit op de achterlijn, en kwam tot bij keeper Rick Winkelhof die met de voeten redding kon brengen.

Na weer een aanval over links, trok een speler van de gasten naar binnen en schoot vanaf rand 16 maar net naast. Even later na een aanval over de rechterzijde moest keeper Rick Winkelhof gestrekt naar de benedenhoek om de inzet te pareren. Maar ook RKHBS liet van zich horen in deze open wedstrijd waar beide ploegen zoveel mogelijk de aanval zochten.

Stefan Frank zette met een mooie pass door het centrum Demsey Dowson vrij voor de keeper. Deze laatste kwam echter als winnaar uit de bus bij de inzet van Demsey.

Nog geen minuut later werd Mel Angerer diep gestuurd over de linkerzijde, hij ontweek de uitgelopen doelman en zette de bal strak voor vanaf de achterlijn. Hier was Bram Bemelmans er als de kippen bij om het leer over de lijn te duwen: 2-0. Ondergetekende was dit nog aan het noteren toen er gejuicht werd aan de overzijde.

Na een aanval vanuit de aftrap over de linkerzijde, en een misverstand in de achterhoede van RKHBS, konden de gasten scoren: 2-1. Hierna waren er nog kansen over en weer, maar het vizier stond hierbij niet meer op scherp bij de aanvallers.

Direct na de thee was dit anders. Petter Schings maakte zich vrij centraal op het middenveld en speelde Bram Bemelmans aan die over de rechterflank kwam. Bram speelde Demsey Dowson laag over de grond aan. Demsey maakte zich vrij op de rand van de 16 meter en schoot met links fraai raak: 3-1. RKHBS stond bij de daaropvolgende aftrap weer niet goed op te letten, maar de snelle aanval van de gasten resulteerde nu in een schot dat voorlangs het doel ging. Even later ging ook een vrije trap van circa 20 meter maar net naast het doel van Rick Winkelhof.

Bij RKHBS stond het vizier scherper. Demsey Dowson won een kopduel op het middenveld en zette hiermee Stefan Frank vrij op de rechterzijde. Deze vond Mel Angerer die met een laag schot de doelman van de gasten verschalkte: 4-1, en de wedstrijd leek beslist. De gasten dachten hier echter anders over en zetten alles op de aanval. Dit resulteerde in meerdere gevaarlijke situaties die echter niet in klinkende munt werden omgezet.

Ook RKHBS kreeg in deze fase kansen. Stefan Frank werd diep gestuurd door Demsey Dowson, maar de lob van Stefan over de doelman belande op het dak van het doel. In de 35ste minuut, nadat Maurice Smeets in de ploeg was gekomen voor Stefan Frank en Rens Hahnraths voor Demsey Dowson, ging de linksbuiten van de gasten voorbij zijn directe tegenstander die hem neerhaalde binnen de beruchte lijnen. Penalty, en deze werd beheerst binnengeschoten: 4-2.

Hierna konden nog een paar gevaarlijke situaties genoteerd worden over en weer, maar tot doelpunten kwamen de ploegen niet meer waardoor RKHBS als winnaar van het veld stapte. Volgende week volgt de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Zwart Wit ’19 uit Eys.