FORTUNA MOET MEERDERE ERKENNEN IN SPARTA R’DAM

Fortuna is zaterdagavond voor het eerst in zeven competitiewedstrijden tegen een nederlaag aangelopen. In Rotterdam was thuisploeg Sparta met 3-1 te sterk. De ploeg van hoofdtrainer Julio Velázquez kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door een treffer van Tijjani Noslin, maar moest voor rust al de gelijkmaker slikken.

Velázquez had voorafgaand aan de aftrap een paar verrassingen in petto. De Spaanse oefenmeester had een basisplek ingeruimd voor de van blessureleed teruggekeerde Dimitrios Siovas, terwijl ook Arianit Ferati en Noslin aan de aftrap verschenen. De thuisclub had in de openingsfase het meeste balbezit, Sparta kon echter niet voor gevaar zorgen. Fortuna liet verzorgd veldspel zien en verscheen regelmatig met veel mensen rond het strafschopgebied van de ploeg uit Spangen. Na negentien minuten leidde de eerste écht goed lopende aanval tot een treffer voor Fortuna. Noslin ontdeed zich vanaf de rechterflank van twee tegenstanders en haalde fraai uit in de lange hoek: 0-1.

Het antwoord van de thuisclub liet niet lang op zich wachten, zeven minuten later was het alweer gelijk. Een voorzet op maat van Sven Mijnans werd door de geheel vrijstaande Arno Verschueren met zijn hoofd verlengd: 1-1. Aan het einde van de eerste helft was Fortuna gevaarlijk via een aantal hoekschoppen van Mats Seuntjens. De mee naar voren gekomen Ximo Navarro zag een inzet door Nick Olij onder de lat weggetikt worden, uit de daaropvolgende corner kopte de Fortuna-verdediger in het zijnet. Ook Sparta was nog een keer dicht bij een treffer, eveneens na een hoekschop. De kopbal van Bart Vriends werd door George Cox echter van de lijn gewerkt.

Snel na rust kwam de thuisclub op voorsprong. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük kende de thuisclub een strafschop toe, na een overtreding van Navarro op Koki Saito. Vanaf elf meter mocht Vito van Crooij aanleggen, doelman Ivor Pandur kon nog wel een hand achter de bal krijgen, de inzet was echter te hard om deze succesvol te keren: 2-1. Sparta spits Tobias Lauritsen miste rond het uur een grote kans op een derde doelpunt van de thuisclub, in kansrijke positie schoot hij voorlangs. Fortuna voerde enkele wissels door, onder meer Umaro Embalo kwam in het veld.

Met nog zo’n twintig minuten op de klok claimde Fortuna binnen enkele seconden tot twee keer toe een strafschop. Embalo sneed vanaf de rechterkant naar binnen en werd door Mijnans aan zijn arm getrokken. Enkele secondes later raakte Vriends de bal met zijn hand, waardoor Burak Yilmaz een kans ontnomen werd. Beide keren werden niet beoordeeld, ook de VAR greep niet in. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd besliste de thuisclub het duel definitief in haar voordeel, opnieuw was het Verschueren die raak kopte, dit keer op aangeven van Van Crooij: 3-1.

Door Fortuna Media en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie