Voerendaal wint uit wedstrijd tegen Vijlen

In de 5e speelronde mochten we op bezoek bij de hoogstgelegen vereniging van Nederland in en tegen Vijlen. De supporters die ons al langer volgen, weten dat we daar voor het laatst iets meer dan 10 jaar terug naartoe mochten.

Het werd een wedstrijd met twee ploegen die ervoor wilden gaan en doordat beide formaties niet echt met elkaar matchten werd het een open wedstrijd. De opening was gelukkig voor ons. Een vrije trap van Ron Starmans werd keurig verlengd door Jim Mijnes met het hoofd en zijn bal viel vlak naast de paal binnen: 0-1. Vijlen kreeg in het eerste bedrijf wat mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd het niet.

Wij kregen nog kansen via een actie van Ties Dullens waarna Jesper Senden over schoot en na een slippertje van de doelman kon Ties het zelf proberen maar hij schoot over. Een krul van Ron Starmans in de lange hoek werd gepakt door de doelman. Na de pauze kwam de thuisploeg vrijwel uit het niets op gelijke hoogte. Een harde terugspeelbal van Coen Schlösser kon door Sander Smeets niet goed verwerkt worden waardoor voormalig SCKR en Hellas spits Christiaan Hochstenbach de 1-1 kon maken.

Dit gaf de thuisploeg extra energie en leverde ook enkele grote kansen op. Sander wist zich hierna weer te onderscheiden met enkele fraaie reddingen en hield ons op de been. Nadat Michel van Dinther de keeper had gevonden na een steekbal van Jim, was het Ron Starmans met de goede actie waarna Jesper in twee instanties tegen een arm aanschoot in de zestien.

Penalty en ook Coen kon zichzelf en de ploeg hiermee een goede dienst bewijzen door hem via de doelman raak te schieten: 1-2. Het bleef lang spannend met diverse scrimmages, gekraakte vrije trappen en geblokte schoten, maar na een corner was daar een snelle uitbraak. Bram Vrinzen stuurde invaller en rechtsback Youri Gijzen alleen richting de doelman van de tegenstander.

Doordat deze uitkwam, zag Yourinho met de klasse die hij heeft de kans om de keeper met een fraaie lange lob bedroefd achter te laten: 1-3. Zijn eerste doelpunt, een halve liter als man of the match en toen was het wel gespeeld. Drie punten mee in de tas en na een lange toeristenfile (of waren het supporters?) in Mamelis konden we in de kantine genieten van de vierde overwinning op rij! Volgende week Passart thuis.

Door Michel van Dinther ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie