FC Landgraaf Overwinning op karakter in Bocholtz

FC Landgraaf heeft de lastige uitwedstrijd op de akker van WDZ om weten te zetten in een overwinning. Op karakter werd in het laatste kwartier een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 overwinning. Invaller Daan Dela Haije groeide uit to matchwinner.

Beide ploegen begonnen redelijk aan de wedstrijd. Er ontstond een open duel waarin amper gevoetbald kon worden op het belabberde veld van WDZ. De eerste kans was voor de thuisploeg na een kleine tien minuten spelen; na een uitstekende pass over de as van het veld kon de aanvaller van WDZ één op één op doelman Tim af, maar met een slap schot werd hij uiteindelijk nauwelijks gevaarlijk. Daarna was het Landgraaf dat lichtelijk het overwicht kreeg en via Sven van Haaren de eerste schietkans van rand 16 kreeg. In de fase erna volgde een aantal hoekschoppen waarbij Giel Konsten nog het dichtste bij een doelpunt kwam met een kopbal op de lat. WDZ was lichtelijk dreigend via de flanken maar beide ploegen kwamen verder niet tot uitgespeelde kansen. Ruststand 0-0.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld de eerste 10minuten niet. Vervolgens werden de ruimtes iets groter en leek Landgraaf enkele keren gevaarlijk te worden via uitbraken aan de zijkant maar werden de kansen in de eindpass om zeep geholpen. Na 63 minuten spelen kreeg Robbert de grootste kans van de wedstrijd; een diepe bal op Tyreece werd direct voorgegeven op de tweede paal, Robbert controleerde de bal en met een karakteriserende sleepbeweging leek hij de bal vrij voor het inschieten. Zijn poging met het zwakke rechterbeen eindigde echter in het zijnet. In minuut 70 ging het vervolgens mis voor Landgraaf; balverlies uit een ingooi aan de linkerkant belandde uiteindelijk in de 16 aan de andere kant waarna de afgeslagen bal werd voorgegeven en aanvoerder Marc Schröder de halfhoge bal met een volley tot doelpunt promoveerde. Ondertussen waren Kay van Haaren en Daan Dela Haije voor nieuwe aanvallende impulsen ingevallen en het effect betaalde zich uit. Vijf minuten na de 1-0 werd een diepe bal op Giel gegeven die buitenspel stond maar de bal slim liet lopen.

Foto Wim Lauvenberg/WDZ

Daan geloofde in de bal omspeelde de keeper en bediende uiteindelijk Sven van Haaren die de bal met zijn buik tot doelpunt promoveerde; 1-1. FC Landgraaf was hongerig en voelde aan alles dat er meer te halen viel. Het was echter WDZ dat nog een gigantische kans kreeg uit een voorzet op 2-1 ware het niet dat de bal net iets te hoog was en de ingevallen Dean Canisius de bal overkopte. Daarna waa het echter wel prijs; een onderschepping na een afgeslagen corner werd teruggelegd op Bob Sangen die een uitstekende voorzet gaf op de tweede paal waar Daan klaarstond en via de grond de bal in het doel kopte; 1-2. In het slot van de wedstrijd kwam de teamspirit bovendrijven en stond zelfs spits Giel achterin om de punten binnen te slepen. Al met al kwam de winst niet meer in gevaar en knokte Landgraaf zich dus op karakter naar de overwinning. Een klasse teamprestatie.

Na deze overwinning is het weer ouderwets hectisch in de derde klasse waarin slechts 3 ploegen 10 punten hebben en de rest nipt volgt met 6 of 7 punten. Volgende week ontvangt FC Landgraaf de gasten uit Langeberg op Park Heijgank en kan hopelijk de weg naar boven verder worden ingezet.

Door Mart Senden en foto’s van Wim Lauvenberg en Jos Jos Steinen

Geef een reactie