Ernie Brandts in Raad van Commissarissen MVV Maastricht

Ernie Brandts treedt bij MVV Maastricht toe tot de Raad van Commissarissen. Hij zal de portefeuille Voetbaltechnische zaken gaan beheren. Brandts vervult de laatste vacature die er nog binnen de RvC van MVV was en brengt het totaal bij MVV nu op vier Commissarissen.

De oud-MVV’er heeft een lange succesvolle loopbaan in de voetbalwereld achter zich. Het meest in het oog springende is wellicht zijn basisplaats in de WK finale 1978 in en tegen Argentinië. De meeste actieve voetbaljaren heeft hij bij PSV achter de rug. De in Eindhoven woonachtige Brandts speelde er negen seizoenen. Hij won met PSV in 1978 de UEFA-Cup en werd er twee keer landskampioen.

Niet alleen speelde Brandts bij PSV maar ook bij MVV – in Maastricht wist hij de club in het seizoen 1988-1989 voor degradatie te behoeden – De Graafschap (2x), Roda JC en Germinal Ekeren. In zijn loopbaan trok hij 28 keer het shirt van het Nederlands elftal aan.

Na zijn actieve carrière ging Brandts werken als trainer. Zo was hij onder meer hoofdcoach bij FC Volendam, NAC, FC Eindhoven, FC Dordrecht. Vervolgens ging hij enkele jaren naar het buitenland waar hij onder meer trainer was in Iran, Rwanda en Tanzania. Ernie Brandts werd voorgedragen door de Stichting MVV Maastricht.

Voorzitter Marcel Jöris zegt hierover: “Ernie past precies binnen het beleid dat onlangs met ons Visiedocument werd vastgesteld. Hij heeft een binding met de club als oud speler. Daarnaast brengt hij enorme kennis en ervaring uit de voetbalwereld mee, waar hij bovendien een goed netwerk heeft. Zijn komst betekent verdere professionalisering van de club. Wij zijn erg super blij mee en erg trots op!”

Het voetbaldier Ernie Brandts vindt het een uitdaging om bij MVV als commissaris te starten. “Er ligt een mooi Visiedocument waar ik mij helemaal achter schaar. Verder zeg ik in dit geval: carpe diem.”

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie