Op deze qua temperatuur zomers aanvoelende laatste zondag van oktober stond de uitwedstrijd naar Geldrop op het programma, dat hier afgelopen seizoen nog een dikke nederlaag was geleden speelde zeker in de groep en zorgde voor de nodige motivatie.

Binnen 5 minuten was er aan beide kanten een grote kans te noteren, waar eerst Laura Gerards de thuisploeg van scoren afhield was het kort erna Rachelle Post die haar inzet gestopt zag. Na een klein kwartier was het Sharona Demandt die de bal breed gelegd kreeg door Sterre Cuypers, hem voor haar goede linker legde en hem van ruim 20 meter prachtig binnen schoot, 0-1. Een paar minuten later werd de score verdubbeld, een prachtige vrije trap van Meggie Munster die de bal van ongeveer 20 meter schuin van het doel mocht nemen en hem op schitterende wijze in de rechter kruising tot de 0-2 wist te promoveren. Een zeer sterke fase volgde hierna van RKHBS met goed combinatievoetbal over alle linies, de teleurstelling was dan ook enorm groot in het veld maar ook op de bank en bij alle meegereisde geblesseerden die de dug-out vulden dat een moment van onachtzaamheid vlak voor rust zorgde voor de aansluitingstreffer van Geldrop.

Na in de rust erop gehamerd te hebben scherp te blijven en men zichzelf moest belonen werd er door RKHBS ongewijzigd gestart aan de tweede helft. Na een kwartier was het Daniesha Hengst die haar goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt, een mooie actie vanaf links gevolgd door een onvervalste panna op haar directe tegenstander werd met een mooie boogbal in de lange hoek tot een 1-3 voorsprong verwerkt. Al voor dit doelpunt stonden Janouck Romankiewicz en Britt Valize klaar om in te vallen voor het zeer sterk spelende maar moegestreden duo Sabrina Claus en Joyce Rosenbaum. RKHBS bleef het betere van spel hebben en kansen creëren maar het duurde tot tien minuten voor tijd om de 1-4 te kunnen noteren, een assist van Daniesha Hengst werd door Janouck Romankiewicz tot 1-4 verwerkt. Even ervoor was Fenna Voragen in de ploeg gekomen voor Meggie Munster. Dat er net als in de eerste helft een doelpunt geïncasseerd moest worden vlak voor tijd bracht de spanning niet terug maar is wel een slordigheid die men moet proberen eruit te krijgen. Al met al een groot compliment aan de gehele ploeg, met hard werken kom je een heel eind.

Komende zondag volgt er wederom een verre uitwedstrijd, nu naar nummer twee Festilent.