Carnaval vieren? Het mag weer in deze maand november 2022 Carnavalsverenigingen van Groot Heerlerheide blij met de uit te voeren activiteiten

 

C.V. De Bokkeriejesj. Zij openen vrijdag 11 november het nieuwe carnavalsseizoen. Traditiegetrouw is er om 19.00 uur een Heilige Mis in de St. Corneliuskerk. Aansluitend is er dan de installatie van Elvenraad en Prins. Vervolgens is er dan rondgang, c.q. bezoeken van diverse Horeca gelegenheden.

D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein .Zij openen eveneens het nieuwe seizoen 2022-2023 traditioneel ook met een Heilige Mis. In tegenstelling tot vele, vele jaren voorheen zal deze Eucharistieviering niet in de St. Gerardus Majellakerk Heksenberg plaats vinden, Mede wegens de energiebesparing is deze kerk van 17 oktober jl. het gehele stookseizoen gesloten. Dus zal de “Verein” om 19.00 uur ook aanwezig zijn in de Heilige Mis in de St Corneliuskerk. Volgens zullen zij de seizoen opening in opperbeste stemming doorbrengen.

“Nieuwe” DamesGarde De Geête . De afgelopen 2 jaar hebben wij, C.V. Bokkeriejesj anno 1898, de vasteloavend in zijn algemeenheid heel erg gemist. De vasteloavend is iets waar wij als Bokkeriejesj ontzettend naar uitkijken en van genieten. Maar wij hebben een bepaald aspect van de ‘vasteloavend op Groeët Ghen Heij’ in het bijzonder gemist en dat is namelijk ‘onze’ Hedsjer Damesgarde die zoals bekend sinds 2020 niet meer bestaat.

Daarom is bij de CV Bokkeriejesj het initiatief ontstaan om een ‘nieuwe’ Damesgarde op te richten. De afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest om deze Damesgarde gestalte te geven. We hebben een aantal enthousiaste dames bereid gevonden om deze kar te gaan trekken. We zijn er erg trots op dat er weer een DamesGarde is.

Op de 11e van de11e zal de Damesgarde als vanouds samen met ons zij aan zij staan bij het Bokkebeeld om het nieuwe carnavalsseizoen te openen. Zondag 13 november zal in het Corneliushuis een nieuwe Prinses geproclameerd worden. Want wat is een Damesgarde zonder prinses. Wij hopen dus dat iedereen net zo enthousiast is over deze doorstart en dat we iedereen tijdens het Geête-matinée mogen verwelkomen.

Ex-Prinsen van C.V. De Bokkeriejesj. Op zaterdag 19 november vindt de Ex Prinsenavond van CV De Bokkeriejesj plaats. Vanaf 19:00 uur openen de deuren van het Corneliushuis waar vervolgens om 20:00 uur een fantastisch programma aan artiesten zullen optreden. Daarnaast zal Prins Colin I van CV De Bokkeriejesj tijdens deze avond geabdiceerd worden.

De artiesten van deze avond zijn Rempetemp, Gabriella Massa, Das Tirol Team, Guido Frissen (bekend van o.a. de Schintaler) en Beppie Kraft. Kaarten kunnen gekocht worden bij de verkooppunten Café De Bolle, Café de Bok en Café De Braadharing. Ook kunnen de kaarten gekocht worden via de ex prinsen of op de dag zelf in het Corneliushuis. De kaarten kosten € 17,50. Bestel je 10 kaarten in één keer dan betaal je slechts € 15 per kaart.

 C.V. De Jonge Bock N.Einde .Zij houden op 11 december wederom een lucratieve (kerst)-kien gebeuren met aantrekkelijke prijzen. Op 7 januari volgt dan hun traditionele prinsenproclamatie met als grote vraagteken: wie wordt de nieuwe prinselijke hoogheid of wordt het weer een prinsenpaar. Wie het weet mag het zeggen.

De Heks’n jäger gaan weer carnaval vieren. Ja, het is eindelijk zover, we mogen weer echt carnaval vieren. Zo hebben ze hun  proclamatie en receptie dit seizoen in de Café de Braadharing. We zijn door Dirk-Jan en Mandy met open armen ontvangen. We zijn superblij en dol enthousiast om het nieuwe carnavalsseizoen te gaan starten met gezellige avonden en veel artiesten. Traditiegetrouw openen we het carnavalsseizoen op de 11e van de 11e in de Corneliuskerk (Heerlerheide) met de vasteloavendsmis.

Op 18 november ’22 zullen we afscheid nemen van Prinses Vivianne 1e en Jeugdprins Noah 1e. We zijn ze dan ook zeer dankbaar, want ze zwaaien al bijna 3 jaar de scepter over alle Heks’n jäger. Dit is voor hen beiden heel bijzonder. Op deze avond zullen we ook onze nieuwe hoog lustigheid/ heden uitroepen. Super spannend, wie gaat/gaan het dit jaar worden?  Het feest begint op 18-11-22 om 19:11 uur. Er zullen dan optredens zijn van Calvin Horsch, Marleen Rutte en de avond wordt afgesloten met Big Benny.

C.V. de Beeren. Hierbij informeren zij hun programma voor het komend seizoen 2022/2023.In het bijzonder willen zij alvast de prinsenproclamatie in Buurthuis Beersdal op vrijdag 18 november a.s. onder de aandacht brengen. Als nieuw gegeven roepen zij de prins (es) en jeugdprins(es) samen uit. Het geheel zal ook in het teken staan van optredens van Joy Blijdenstein , Oet t Niks en Domm & Doöl. Kortom, een super avond in het verschiet. Overigens zal hun 6 x 11 jarig bestaan gehouden worden in het seizoen 2023/2024.

C.V. Carboon & Damesgarde de Boontjes. Deze vereniging opent het nieuwe seizoen met hun proclamatie op zaterdag 12 november 2022 en start om 19.33 uur. in narrentempel Café-zaal d’r Bok gelegen aan de gelijknamige Bokstraat. Op deze avond zullen zij afscheid gaan nemen van hun jeugdprinsenpaar Chelsea 1e en Luciano de 1e alsmede ook van het prinsenpaar Linda 1e en Frank 1e. Het hoogtepunt van deze avond is natuurlijk de proclamatie van de nieuwe kandidaten. Als vanouds zal deze spetterende avond opgeluisterd worden door een aantal optredens waaronder Domm en Dool, Bokkie en Bolle en Toujour. Verder zal huis dj Paul Heuts de gasten vermaken met carnavalsmuziek.

 

Cover Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno en Foto Poster Organisatie carnaval vereniging

 

 

Geef een reactie