11 november zal president Mattarella het Limburgse provinciehuis bezoeken.

De president van Italië, Sergio Mattarella, brengt van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 november een staatsbezoek aan Nederland. Tijdens dit staatsbezoek, dat in het teken staat van de Europese Unie en Europese samenwerking, bezoekt president Mattarella ook het Limburgs Gouvernement. Daar zal de president een speech geven over de toekomst van Europa en gaat hij in gesprek met studenten.

In de ochtend van vrijdag 11 november zal president Mattarella het Limburgse provinciehuis bezoeken. Daar zal hij een rondleiding krijgen door de permanente expositie die is gewijd het Verdrag van Maastricht, om stil te staan bij de grondvesten van de Europese Unie en de samenwerking tussen Nederland en Italië in Europees verband. Het Verdrag van Maastricht is één van de belangrijkste verdragen in de recente Europese geschiedenis en vormt het juridisch fundament van de EU. Dit jaar is het 30 jaar geleden dat het verdrag formeel werd ondertekend in de Limburgse hoofdstad.

Na het bezoek aan deze expositie zal President Mattarella in het Gouvernement aan de Maas een speech houden over Europese samenwerking. Nederland en Italië stonden allebei aan de wieg van de huidige EU toen het Verdrag van Maastricht werd ondertekend. Onder leiding van Studio Europa Maastricht zal hij daarna in gesprek gaan met studenten over de toekomst van Europa.

Deze speech van Matterella is op vrijdag 11 november live te volgen via een stream(verwijst naar een andere website)(opent externe website). De stream begint om 10.45 uur.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie