Service Gilde Landgraaf organiseert een wandeling met het thema “Landgraaf in wording”

Op woensdag 23 november 2022 organiseert Service Gilde Landgraaf een wandeling met het thema “Landgraaf in wording”. Dit jaar bestaat de gemeente Landgraaf 40 jaar.
Er zijn reeds verschillende evenementen georganiseerd om dat feit te vieren.
In deze wandeling wordt het accent gelegd op de tijd vóór het ontstaan van Landgraaf, in de periode 1976 tot 1982.
De voormalige gemeentehuizen van Schaesberg en Ubach over Worms worden bezocht en de plek waar eerder het raadhuis van Nieuwenhagen stond. Over die voormalige gemeenten wordt door ervaringsdeskundigen vanuit verschillende gezichtspunten verteld hoe men de toen aanstaande herindeling beleefde.
De wandeling is nagenoeg een herhaling van de wandeling in april van dit jaar.
De start van de wandeling is om 09.00 uur bij het voormalige Raadhuis van Schaesberg aan de Streeperstraat en is ongeveer 7 km. lang. De wandeling eindigt bij het voormalige gemeentehuis van Ubach over Worms aan de Hovenstraat. Indien u zelf voor vervoer kunt zorgen terug naar de startplaats wordt dat op prijs gesteld.
Indien dat niet mogelijk is zullen de gidsen hiervoor zorgen. Tijdige aanmelding bij het Gilde (email:gildelandgraaf@gmail.com, bij voorkeur) of bij dhr. P. Kusters (tel.nr. 045-5312629) onder vermelding van naam, telefoonnummer en emailadres is aan te raden i.v.m. de beperkte deelname. Deelname is kosteloos; een vrijwillige bijdrage is welkom.
Ook in slechte weersomstandigheden, met uitzondering van stortregen, gaat de wandeling door.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie