Door Andries Bemelmans en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Na een prima competitiestart voor de vrouwen van Schaesberg waren de afgelopen twee wedstrijden flinke tegenvallers.
Toch ligt de ploeg nog altijd op koers voor haar doelstelling. Iets wat ook na twee mindere wedstrijd niet uit het oog verloren mag worden.
Helaas heeft de ploeg de laatste wedstrijden ook pech met blessures bij belangrijke speelsters.
Zo viel ook in deze wedstrijd tegen Sportclub Irene aanvoerdster en een van de steunpilaren van de ploeg; Vera Ruijters met een ernstige blessure uit. En dat al vroeg in de wedstrijd.

Schaesberg stond goed in de eerste fase van de wedstrijd en het leek de draad weer op te pakken. Totdat in de 24e minuut onnodig balverlies en niet goed ingrijpen de lengte as open kwam te liggen.
Dit buitenkansje liet de aanvalster zich niet ontnemen. 0-1. Onnodig.
Had Schaesberg dan geen kansen? Zeker wel, maar bij hoekschoppen en vrije trappen werden niet de juiste keuzes gemaakt. Voorzetten in plaats van schoten op doel waardoor de ogenschijnlijke matige keepster niet getest werd.
De rest van de eerste helft waren redelijk gelijkwaardig al kon Schaesberg aanvallend qua spel nog te weinig uitrichten.

Na rust drukte Princes Irene Schaesberg nadrukkelijker naar achteren. Het verschil tussen een stabiele ploeg en een ploeg in ombouw werd zichtbaar.
Opnieuw slordig balverlies van de thuisploeg leverde Pr Irene een voorzet op die prachtig tegendraads werd ingekopt. 0-2.
Geheel onvrijwillig krijgt de ploeg mentale weerbaarheidslessen. Want ook Danni en Sabrina moesten het veld gehavend verlaten waardoor er opnieuw wisselingen moesten plaatsvinden.
Uiteindelijk werd het nog 0-4.
We kunnen niets meer aan deze uitslag en wedstrijd doen. De rug rechten en op naar de volgende wedstrijd.
Belangrijk is om hard te blijven werken, en als team bij elkaar te blijven. En beseffen dat we op een hoog niveau qua competitie zijn aangekomen en dat het aanpassen aan dit niveau met vallen en opstaan zal blijven gaan.