VV Chevremont is na een matige competitiestart, bezig aan een goede serie. Tegen de 4 Limburgse ploegen op rij werden totaal 10 punten behaald en het vertoonde spel wordt met de week beter. Met deze juiste vastberadenheid stond er wederom een team in het veld, dat bereidt was om voor elkaar te werken.

Zondag was De Ster uit Stein de tegenstander, die ook bezig waren aan een goede serie, De Ster verloor immers nog niet dit seizoen. Chevremont heeft vanmiddag de gehele wedstrijd gedomineerd tegen een sterke tegenstander. De eerste kans was voor de goed spelende Raghmani Carli, die de score had kunnen openen, maar zijn schot trof geen doel.

Vervolgens was het Calvin Römer die een aantal goede kansen op rij kreeg in de eerste helft, helaas bleef het nog 0-0. Tussendoor scoorde we bijna een eigen goal, de bal eindigde ongelukkig op de lat. In de 40e minuut ontstond er een ware scrimmage voor het doel van de Ster, Tim Blättler kopte vanaf 16 meter weergaloos op goal, de doelman kon de bal nog tegen de lat tikken. In de rebound opnieuw Tim, ditmaal redde de doelman met de voet, waarna Marvin de Meij zijn schot wederom werd gered zag worden door de doelman.

Nog voor rust werden we toch nog beloond, Daniël Meijer werd gevloerd in de 16 meter en Brian Jacobs bleef koelbloedig vanaf de stip, 0-1.

Ook in de tweede helft bleven we de bovenliggende partij, al kwam De Ster er nu ook een aantal keer wat gevaarlijker uit. Een vrije trap van Henssen, zeilde langs de kruizing af. Echter onze verdediging, inclusief doelman Twam Roex, haalde voor de tweede keer op rij een clean sheet. Calvin kon overigens op aangeven van Tim, de wedstrijd op slot gooien, maar vond opnieuw de doelman op zijn weg.

De beslissing viel uit een penalty, Daniël wormde zich opnieuw voor zijn tegenstander, werd wederom van achter aangetikt en zorgde ervoor dat Brian Jacobs ook deze pingel onberispelijk kon binnenschieten, 0-2. Chevremont boekte daarmee een knappe en verdiende uitoverwinning.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen ZSV @ sportpark de Kaffeberg te Kerkrade. 

Door Rob Pierik en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie