Sinterklaasoptocht Kerkrade wegens succes herhaald

Zaterdag 19 november trekt de Beleef Kerkrade Sinterklaas Optocht door het centrum!

Vanaf 13.30 uur is de feestelijke stoet langs de route Kapellaan-Markt-Hoofdstraat te bewonderen. Er is geen optreden op de Markt; overal langs de route is hetzelfde te zien. Ook de bekende Meet & Greet met de Sint in de HuB keert terug. Op zondag 27 november kunnen kinderen daar bij Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek.

 Beleef Sinterklaas Optocht. In 2021 werd de Beleef Sinterklaas Optocht voor de eerste keer georganiseerd. Een stoet was toen de enige optie om Sinterklaas binnen de geldende coronaregels te verwelkomen.

Sint vertelt dat hij mooie herinneringen heeft aan die dag: “Ik voelde me heel welkom door de fraai versierde voertuigen, de feestelijke muziek en de speciaal ingestudeerde dansjes. Ik heb daarom gevraagd of het mogelijk is om weer zoiets te organiseren. We vertrekken om 13.30 uur halverwege de Kapellaan. Ik heb Logistiek Piet gevraagd om genoeg Pieten in te plannen voor deze middag, zodat we onderweg zoveel mogelijk kinderen een handje kunnen geven”, aldus de Goedheiligman.

Het duurt natuurlijk even voordat de Sint het eindpunt bij de kruising Hoofdstraat/Grupellostraat heeft bereikt: “Ik ben natuurlijk al wat ouder en loop niet meer zo snel. Ik wil onderweg ook lekker kunnen genieten van alle kids. Door weer te kiezen voor een optocht, kan ik veel meer kinderen persoonlijk begroeten en ziet het publiek op elke plek langs de route hetzelfde”, concludeert de Sint tevreden.

Wegens succes herhaald. De Beleef Sinterklaas Optocht is vorig jaar onder bijzondere omstandigheden tot stand gekomen, maar bleek een voltreffer: “We hebben vorig jaar heel veel hartverwarmende reacties gekregen vanuit het publiek, alle deelnemers en natuurlijk van Sinterklaas zelf. Natuurlijk werken we vanuit Beleef Kerkrade graag mee aan een 2e editie van dit evenement. Het Sinterklaasfeest is immers het mooiste kinderfeest van het jaar en daarbij hoort een mooi welkom”, licht wethouder Tim Weijers (Evenementen & Stadsmarketing) toe. Het evenement is een coproductie in samenwerking met Toneelvereniging Excelsior. Deze vereniging viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en werkt met heel veel enthousiaste vrijwilligers mee aan de sinterklaasprogrammering van Beleef Kerkrade.

Meet & Greet in de HuB op koopzondag. Er bestaat ook nog de mogelijkheid om Sinterklaas persoonlijk te ontmoeten tijdens de Meet & Greet in de HuB. Deze is op zondag 27 november van 13.30 tot 16.00 uur. Tijdens het wachten op de Sint kunnen de kinderen in de jeugdbibliotheek spelletjes doen met diverse Pieten of aanschuiven bij Voorlees Piet. Muziek Piet speelt de mooiste meezingers. Kinderen kunnen voorafgaand aan de intocht hun knutselplaat inleveren bij de balie van de HuB; misschien doet Sint er nog wat lekkers in!

De Meet & Greet is gratis toegankelijk. Deze zondag is er tevens koopzondag in het Centrum. In de winkelstraten kun je zomaar Pieten met gekke fratsen tegenkomen! Parkeren op (koop)zondagen is gratis.

Foto Beleef Kerkrade

 

 

Geef een reactie