Hoofdmenu

De Heemkundevereniging Landgraaf heeft een nieuw dialectboek uitgegeven

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐˜€๐—ท๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฎ? ร“๐˜€ ๐˜€๐—ท๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฎ๐—ธ ๐—ถ๐—ป ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ณ
De Heemkundevereniging Landgraaf heeft een nieuw dialectboek uitgegeven. Daarin staan, buiten een zeer uitgebreide woordenlijst en een stuk grammatica, scheldnamen en gezegdes. Ook komen bijnamen uit de vijf woonkernen aan bod, typische plaatsnamen in onze gemeente en een aantal kinderversjes en weerrijmpjes. Het boek, geschreven door Jean Paulssen, is te koop bij Heemkundevereniging Landgraaf.
Wethouder Alex Schiffelers heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. In het kader van het 40-jarig bestaan van Landgraaf, heeft de gemeente een bijdrage geleverd aan het realiseren van Wat sjteet doa? ร“s sjproak in Landgraaf
Foto Gemeente Landgraaf