Door Mart Senden en Foto’s: Jos Steinen

FC  Landgraaf heeft zich niet kunnen revancheren voor de verliespartij tegen SV Langeberg afgelopen week. De ploeg van Dave Zafarin ging in de uitwedstrijd tegen Weltania ging met 3-2 ten onder. Doelpunten van Beuken (1–0), Remans (2-2) en Van Middegaal (3-2) werden de ploeg uiteindelijk te machtig en dat terwijl de ploeg eigenlijk een uitstekende eerste helft speelde en verdiend met 1-2 de kleedkamer opzocht.

De eerste helft van FC Landgraaf was zoals gezegd alleraardigst. Desondanks ging het in de eerste minuut mis en kwam de ploeg al vroeg op achterstand. Aanvoerder Stephan verloor voor de aftrap de toss waardoor Landgraaf de gehele eerste helft tegen de laagstaande zon in keek. Bij de eerste diepe bal door het centrum stond men niet goed opgesteld waardoor aanvaller Beuken door kon lopen. Doelman Tim kwam te langzaam uit zijn doel waardoor Beuken de bal erover heen kon liften en Weltania op voorsprong kwam. FC Landgraaf revancheerde zich echter keurig en bleef voetballen. Er werden veel duels gewonnen en de ploeg was voortdurend dreigend. Zo was Sven van Haaren met enkele afstandschoten dicht bij maar bleek de keeper een sta in de weg. Ook Rick Schmitz was dicht bij met een vrije trap in de korte hoek en kwam net tekort toen hij bij de tweede paal een voorzet van Sven wilde inlopen na een uitstekende aanval over de as van het veld. Daarnaast had Rick, toegegeven door de Weltania spelers, een penalty moeten krijgen na een passeeractie in de 16 maar de scheids gaf deze niet. Het bleek echter een voorbode want binnen 10 minuten was Rick tweemaal trefzeker. Terwijl Rick nog vlak voor de lijn zat uit een moment ervoor werd een afgeslagen bal bij de tweede paal opnieuw voorgegeven door Robbert en het is natuurlijk een kwaliteit van een spits om altijd op de goede plek te staan of in dit geval zitten; de bal viel perfect op zijn bolletje en zo kon Rick gelijk maken. Vlak daarna was het een scherpe voorzet van rechts die bij de tweede paal teruggekopt kon worden door Daan en Rick in staat stelde om met een tegendraadse volley Landgraaf op een verdiende 2-1 te zetten. De ploeg bleef vervolgens goed spelen, maar ontsnapte wel tweemaal uit een corner van Weltania. Eerst was het een kopbal die door Sjors van Velzen op de paal werd gekopt en met man en macht van de lijn gehaald wist te worden. Vlak daarna was het verdediger Vroomen die vrij kon inschieten vanuit de rebound maar opnieuw werd de bal van de lijn gehaald. Uiteindelijk ging Landgraaf met een tevreden gevoel naar de kleedkamer en wilde de ploeg dit positieve gevoel natuurlijk omzetten in een resultaat.

In de tweede helft wisten we dat Weltania opportunistischer zou gaan spelen om in ieder geval iets te forceren. Het resultaat was dat de achterhoede van Landgraaf meer werd teruggedeinsd en er te grote gaten ontstonden tussen aanval en verdediging waardoor het lastig werd om net als in de eerste helft overal kort op te zitten. Hierdoor waren meer tweede ballen voor Weltania en kwamen ze beter in de wedstrijd. Wederom werd de thuisploeg gevaarlijk via enkele corners en was het eigenlijk een wonder dat de bal er maar niet inging omdat de bal telkens bleef hangen en voor het inschieten leek. Het was echter telkens een voet, paal of lat die ervoor zorgde dat Landgraaf op voorsprong bleef. Na ongeveer een uur spelen ging het dan toch mis uit een corner, maar in dit geval na een corner voor FC Landgraaf. Na snelle spelhervatting van de keeper van Weltania, werd Van Middegaal diep gestuurd over rechts. Rick de Hoog kon de voorzet niet eruit halen en doelman Tim dook over de bal heen waardoor deze gecontroleerd kon worden door Lars Remans. De poging leek niet makkelijk door de stuit, maar hij rondde uitstekend af 2-2.

Voor Landgraaf was het zaak de rug te rechten en proberen weer in het spel van de eerste helft te komen. Ondertussen ging Weltania geloven in meer, en meer kreeg het ook. Een aanval via links werd voorgegeven op de rand van 16; daar stond van Middegaal en nadat hij eigenlijk amper in het spel voorkwam vandaag rondde hij met een volley met zijn zwakke been uitstekend af en kwam Weltania op een 3-2 voorsprong. De scheidsrechter had dit doelpunt echter niet goed mogen keuren want er ging een overtreding aan vooraf op Jelle waardoor hij Van Middegaal niet meer kon afstoppen. De scheids zag dit echter niet en zo bleef de 3-2 staan. Landgraaf ging nu zelf op zoek naar de gelijkmaker en kwam nog een keer dicht bij via Mason van der Wal. Een voorzet van rechts belandde bij Mason in de 16 maar hij schrok een beetje van de hoeveelheid tijd en volleerde de bal hoog over. In het slot was het Bob Sangen die Landgraaf nog redde van de 4-2 nadat doelman Tim uittrapte en de bal vol tegen het hoofd van een Weltania speler aanschoot waardoor de bal het doel in leek te gaan ware het niet dat Bob redde met een omhaal op de lijn. Eindstand 3-2.

Al met al een zuur verlies maar terecht verlies gezien de matige tweede helft. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Langeberg, kan de ploeg wel terugkijken op goed spel tijdens de eerste helft waarin veel strijd werd geleverd, duels werden gewonnen en er voldoende kans worden gecreëerd. Volgende week ontvangt FC Landgraaf thuis het eveneens laaggeklasseerde Heksenberg, een duel dus tussen twee ploegen met veel ambities in deze klasse die er tot vandaag niet uitkomen. We hopen te mogen rekenen op uw steun aanstaande zondag op Park Heigank.