Door John Bothmer en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Dit weekeinde, in de thuiswedstrijd tegen koploper UOW ’02, was het voor RKHBS aanhaken of voorlopig afhaken in de strijd om de bovenste plekken in de 4de klasse B. De gasten hadden een flitsende start van de competitie met 6 overwinningen op rij en een doelsaldo van 22 voor en 6 tegen. UOW begon dan ook met veel vertrouwen aan deze pot en deelde de eerste speldenprik uit. Een lange bal over de rechterzijde werd goed gecontroleerd, waarna de bal hoog voor het doel werd gegooid. De daaropvolgende kopbal was echter een makkelijke prooi voor doelman Rik van Winkelhof. Niet veel later was het de beurt aan RKHBS. Na een combinatie aan de rechterzijde tussen Thymo Griesenbrock en Petter Schings legde de eerstgenoemde de bal terug op Stefan Frank. Het schot van Stefan werd van richting veranderd door een verdediger met een corner tot gevolg.

Stefan Frank legde zelf de corner scherp voor het doel waar Petter Schings opdook en raak knikte: 1-0. UOW zette direct aan om de gelijkmaker te scoren. Na een goede aanval van de gasten over rechts werd de ‘nummer 10’ vrijgespeeld die van buiten de 16 meter maar net voorlangs het doel van RKHBS schoot. Even later kwam een inworp terecht bij Robert Geuskens binnen de 16 meter. Deze bedacht zich niet en schoot de bal snoeihard in de kruising: 1-1. De rest van de eerste helft stokte het aanvalsspel van RKHBS enigszins, ging de wedstrijd gelijk op en was er nog maar 1 kans aan UOW-zijde te noteren. Een diepe bal naar de linkerzijde werd voor het doel gekopt waarna de spits van de gasten de bal met een volley over het doel van Rik van Winkelhof schoot. Hierdoor gingen beide ploegen met een gelijke stand aan de thee.

Na rust was het eerste wapenfeit weer van de kant van de gasten, na een snelle aanval over rechts. De rechtshalf legde de bal goed terug op een inkomende middenvelder die iets te hoog mikte waarna de bal over het doel verdween. Aan RKHBS zijde kon na een kwartier spelen een gevaarlijk schot van Demsey Dowson uit de 2de lijn dat voorlangs ging genoteerd worden. Het spel ging nu op en neer en het was de vraag aan welke kant de volgende goal ging vallen.

Uit een corner verzuimden de gasten dit te doen door aan de tweede paal geheel vrijstaand te missen. Bij een snelle tegenstoot van RKHBS, na een goede onderschepping van Collin Keulen, maakte Stefan Frank zich vrij en schoot vanaf 25 meter, maar ook zijn schot miste doel. Toch was het RKHBS dat weer op voorsprong kwam. Demsey Dowson zocht vanaf links met een fraaie cross-pass de vrijstaande Stefan Frank aan de rechterzijde. Stefan trok naar binnen en gaf daarna een scherpe steekbal op Mel Angerer die vallend met zijn dikke teen in de korte hoek raak prikte: 2-1. Hierna zette UOW ‘plan B’ in werking en kwam onder andere Bruce Rutjes in de ploeg.

Dit had tot gevolg dat er veel de hoge bal werd gespeeld maar de verdediging van RKHBS met Deven van Leeuwen, Tomyen van Lierop, Koy Vinken en Thymo Griesenbrock speelde een goede wedstrijd en hield ook nu stand. Maurice Smeets kwam nog in de ploeg voor de hardwerkende Bram Bemelmans, aan de linkerzijde van het veld. Bij een tegenstoot van RKHBS draaide Stefan Frank zich fraai vrij en stuurde Mel Angerer diep. In plaats van direct richting doel te gaan hield Mel in en bood met een slimme breedtepass de instormende Petter Schings de kans zijn tweede van de middag te maken: 3-1, en de wedstrijd was gelopen. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Voerendaal dat zich met 18 punten uit 7 wedstrijden op de 2de plek heeft genesteld. !

Geef een reactie