Een goede wedstrijd spelen, kansen uitspelen, nauwelijks iets weggeven en toch een nederlaag. Het overkwam de vrouwen van Schaesberg gisteren uit bij Beerse Boys.

Beerse Boys tegen Schaesberg was wederom een wedstrijd van twee aan elkaar gewaagde ploegen. Met dit keer een uitstekende scheidsrechter en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Schaesberg speelde goed, had de organisatie na enkele kleine bijsturingen  op orde en kon steeds tot goed voetbal komen. Daarom balen, na de eerste hoekschop. De bal ging hard bij de eerste paal via een speelster van Schaesberg in het doel. 1-0. Waar Beerse Boys vooral vanuit de omschakeling speelde met een goede crossbal probeerde Schaesberg verzorgd te voetballen. En dit had resultaat. Een prima uitgespeelde aanval over links bracht Kim vrij op de achterlijn, haar voorzet kwam bij Lois terecht die op de vijf meter stond.

“Kat in het bakkie” normaal maar tot twee keer toe wist de keepster met katachtige reacties de bal uit het doel te houden. Niet veel later opnieuw een goede kans, Fabienne kwam door over rechts en legde voor op Kim die net een schoenlengte te kort kwam.

Na de rust hetzelfde spelbeeld.  Beerse Boys had haar beste speelster nu centraal gezet met als gevolg een aantal goede schoten uit de tweede lijn waar men waakzaam voor moest zijn. Het lukte Schaesberg niet om hetzelfde spel te brengen als voor de rust.  Maar men gaf ook nog altijd niet veel weg. Met nog vijftien minuten op de klok en met de intentie om extra risico’s te gaan nemen om de gelijkmaker te gaan forceren viel de 2-0. Een aanval van Beerse Boys eindigde in buitenspel maar er werd niet gevlagd en dus ook niet gefloten. In de laatste fase probeerde Schaesberg nog iets extra’s te brengen maar de keepster was attent.

Tot slot viel opnieuw een hoekschop tegen een van de speelsters van Schaesberg aan die hier zo door verrast werd dat ook niet de bal buitenbereik in het doel viel. 3-0. Een geflatteerde uitslag gezien het spelbeeld. Zeker gezien de energie en gedrevenheid die de ploeg uitstraalde. Maar dit was een wedstrijd waar de ploeg verder mee kan. Hard blijven werken met z’n allen, dan kunnen we de boel omdraaien en in ons voordeel gaan beslissen.