Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

De wedstrijd tussen KVC Oranje en Walram -voor aanvang konden beide teams als middenmoter worden bestempeld- eindigde in 1-3. Op de zege van de bezoekers uit Valkenburg viel niets af te dingen. Gevolg is dat Walram op gelijke hoogte is gekomen met drie andere koplopers in 3B, terwijl KVC Oranje het voorlopig moet doen met plek tien op diezelfde ranglijst.

Walram had zich voorgenomen KVC Oranje van meet af aan onder druk te zetten. De ploeg van trainer Jordy Reneerkens stond, zoals dat zo mooi heet, hoog. Al heel snel werd zichtbaar dat KVC Oranje zich amper onder de druk van de bezoekers uit kon voetballen. Toch -en dat is wat voetbal zo onvoorspelbaar maakt- kwam de ploeg van Paul van Putten, KVC Oranje dus, op voorsprong. De eerste de beste aanval dat oranje-wit zich wél onder de Valkenburgse druk uit wist te voetballen leverde meteen een treffer op. Shensley Angela maakte een mooie actie op links en leverde een voorzet op maat af. Niels Lanckohr wist het voorbereidende werk van Angela op waarde te schatten en joeg de 1-0 tegen de touwen, doelman Brian Goessens van de bezoekers kansloos latend.

Als er onder KVC-aanhangers mensen waren die geloofden dat die treffer hun ploeg zouden helpen onder de druk uit te komen, dan kwamen zij bedrogen uit. Walram ging verder op de ingeslagen weg en wist ook een aantal keren gevaarlijk voor Lars van der Weide van KVC Oranje te verschijnen. Goed keeperswerk en een gebrek aan precisie bij de bezoekers stonden een gelijkmaker in eerste instantie nog de weg. Het had zelfs 2-0 kunnen worden toen Martijn Sangen na een fraaie actie op de linker flank een mooie voorzet afleverde. Chris Frauenrath had evenwel geen geluk in de afwerking: zijn kopbal ging voorbij de rechter paal naast de veste van doelman Brian Goessens.

De gelijkmaker kwam er toch en was verdiend. Jordy Frijns van Walram bereikte op links de achterlijn en leverde een voorzet af, die in eerste instantie door Lars van der Weide nog werd weggewerkt. De rebound echter was een eenvoudige prooi voor Angelo Rouwette. Hij tikte de bal beheerste tegen het net: 1-1.

Zo’n tien minuten voor de rust mocht Teun Langeveld op rechts, halverwege de helft van de thuisclub, een vrije trap nemen. Hij de draaide de bal met zijn linker in een hoge curve richting de linker paal van het doel van keeper Lars van der Weide. Aanvallers van Walram én de verdediging van KVC Oranje, inclusief Lars van der Weide, stonden erbij en keken ernaar. De bal stuitte tegen de binnenkant van de linker paal en eindigde vervolgens alsnog in de handen van de goalie. Op slag van rust eenzelfde actie, maar nu gespiegeld. Jordy Frijns nam op links, wederom halverwege de helft van KVC Oranje, een vrije trap. Hij draaide de bal met zijn rechter richting de rechter paal van het doel van Lars van der Weide. Ook nu keken alle betrokkenen zonder iets te ondernemen toe. Deze keer had KVC Oranje het geluk niet aan haar zijde, Walram daarentegen wel. De bal verdween tegen de binnenkant van het zijnet: 1-2. Tevens de ruststand.

Direct na de hervatting was KVC Oranje dicht bij de gelijkmaker. Shensley Angela werd diep gestuurd en knokte zich langs een tweetal opponenten. Aangekomen op zo’n tien meters van het doel van Walram liet hij met zijn rechter een schuiver vertrekken die in de linker benedenhoek leek te gaan verdwijnen. Leek, want doelman Brian Goessens van Walram stak zijn rechter been uit en voorkwam met dat lichaamsdeel de gelijkmaker.

Waar KVC Oranje in de eerste helft veelal achter de tegenstander aan had moeten lopen, was er nu meer evenwicht in het spelbeeld. KVC Oranje ging op zoek naar de gelijkmaker en Walram beperkte zich er nu meer toe om de thuisclub van zich af te houden. Dat deden de bezoekers met verve. Echte kansen voor KVC Oranje kwamen er niet meer. Wel bleek de ploeg van Paul van Putten te beschikken over voldoende vechtlust en een paar keer kwam er ook wat dreiging, maar uiteindelijk wisten een verdedigend been en goed keeperswerk echt gevaar voor Walram te voorkomen. KVC Oranje bleek deze dag, waarop veel acteurs onder hun gebruikelijke niveau bleven te halen, niet in staat het tij te keren. Dat is ook meteen een handvat voor de komende tijd: de ploeg kan veel beter dan tegen Walram.

Voor de spreekwoordelijke slagroom op de taart van de bezoekers zorgde Enzo Voorjans, in de slotminuut van de wedstrijd. Een KVC Oranje-aanval werd weer eens afgeslagen, een counter van Walram volgde. In eerste instantie ongevaarlijk. Maar toen kwam Enzo Voorjans in balbezit, ter hoogte van de middenlijn. Hij zag Lars van der Weide ver voor diens doel staan en leverde met links een perfecte lob af. De bal stuiterde over de verbouwereerd toekijkende Van der Weide in het lege KVC-doel: 1-3. Gevolg: vreugde bij Walram, berusting bij KVC Oranje.