Gebrook – Na zeventien jaar heeft sjtadsvastelaovesvereniging CCH afgelopen zaterdag een nieuwe president geïnstalleerd. Sinds 2005 was Ton Toussaint president en tevens voorzitter van de Hoensbroekse carnavalsvereniging. Hij is opgevolgd door Thijs Bogaert als president en de voorzittershamer is al twee jaar in handen van Jos Maas.

Hoewel Ton Toussaint actief zal blijven binnen het CCH zal hij niet meer zo prominent aanwezig zijn zoals hij dat tot nu toe is geweest. Zijn tomeloze inzet voor de vastelaovend in Gebrook is ongekend en de laatste jaren is hij daarvoor meermaals geëerd. Een hoogtepunt uit zijn periode als president is het seizoen 2018 waarin zijn zoon Daan werd uitgeroepen tot Sjtadsprins va Gebrook. Tijdens de drukbezochte avond in Kasteel Hoensbroek werden Ton en zijn familie op gepaste wijze in het zonnetje gezet. Daarnaast werd hij vanwege zijn verdienste benoemd tot Groeët hertog van het vastelaovesriek Gebrook.

Hierna was het moment aangebroken om Thijs Bogaert te installeren als nieuwe president van het CCH. In 2011 werd hij uitgeroepen tot Sjtadsprins va Gebrook. Sinds die tijd is Thijs zeer actief binnen de vereniging en betrokken bij de organisatie van de vastelaovend in Gebrook. Inmiddels is hij al enkele jaren secretaris van de vereniging. Daarnaast is Thijs de laatste jaren door Ton klaargestoomd en voorbereid op het presidentschap. Exact elf jaar na zijn regeerperiode als Sjtadsprins is hij klaar voor deze eervolle taak. Ook Jos Maas, die het voorzitterschap van Ton heeft overgenomen, is reeds vele jaren actief binnen de carnavalswereld in Hoensbroek. Zijn ervaring in het verenigingsleven zal hij meenemen in het uitvoeren van zijn taak als voorzitter.

Tijdens deze bijzondere avond waren tal van (carnavals)verenigingen, ondernemers en hoogwaardigheidsbekleders uit Hoensbroek en daarbuiten aanwezig. Dat dit een speciale avond was, blijkt uit het feit dat Thijs pas de vijfde president is gedurende het meer dan zestigjarig bestaan van het CCH. De voorgangers van Ton Toussaint waren overigens Jo Bus, Marcel Brans en Hans Sterk.

Foto: Angelique Coumans / Coumans Fotografie

Geef een reactie