Hoofdmenu

En verdiende overwinning van de WDZ ‘Vrouwluuj’

De WDZ dames moesten nog wat rechtzetten na de vertoning van vorige week tegen VV Bieslo. Ondanks het gemis van een viertal speelsters keerde de ploeg uit Boches met de volle buit huiswaarts. Met de juiste instelling en vol overgave werd VV Bunde bestreden. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide teams duidelijk voor de winst gingen. Dat resulteerde in veel duels waarbij VV Bunde de fysiek niet schuwde. Onder aanvoering van Kim Jacobs probeerde VV Bunde de ‘sturm und drang’ vorm te geven maar de WDZ defensie stond als een huis. Er werd veelal een slordige lange bal gehanteerd die tamelijk eenvoudig door Denise Ruyters en Charisse Franssen onderschept werden.

Terwijl de aanvallers Sanne Hendriks en Lynn Smeets bij Maud Lipperts en Chiara Willikes aan de ketting lagen. De spaarzame ballen die binnen het zestienmeter gebied  geraakten waren steeds een prooi voor de overtuigende doelvrouwe Sharon van de Horck.
Daarintegen creëerde WDZ volop kansen. In de 25ste minuut was het eindelijk raak. Eva Brands zette goed door aan de linkerkant en gaf een pas aan de goed meegelopen Esmee Muijrers die vanaf zestienmeter de bal keurig in de lange hoek deponeerde 0-1. Dit was tevens de ruststand.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld – goede kansen voor de ploeg uit Bocholtz. Het duurde tot aan de 60ste minuut voordat de 0-2 werd gescoord. Een heerlijke steekpass van Nancy Kisters werd door Eva Brands goed afgerond. De eindstand verscheen 10 minuten voor tijd op het scorebord – maar wel een beauty!Door een  combinatie aan de rechterflank kwam Eva bijna aan de achterlijn aan de bal en poeierde de bal snoeihard achter de goalie van Vv Bunde 0-3!
Volgende week is er een inhaal/beker programma en daarna gaan we op bezoek bij de koploper SVO DVC’16.

Door André Hall en Foto WDZ Vrouwluuj(Volgend nieuwsbericht) »