Complete off day sv Abdissenbosch leidt tot verdiende nederlaag.

Na de goede wedstrijd thuis tegen Vaesrade waren de verwachtingen hoog gespannen voor het duel bij SV. Brunssum. Beide teams hebben de intentie verder weg te komen van de onderste plekken in de rangschikking. SV Brunssum liet vanaf het eerste fluit signaal meteen zien dat zij doordrongen waren van de noodzaak dat een overwinning nodig was. In tegenstelling tot Abdissenbosch dat zeer slapjes startte.

Dit leidde in de 1e minuut tot een kans voor Brunssum. Gelukkig bracht de lat redding. Schijnbaar werd dit niet als een waarschuwing  gezien door het team. Na 5 minuten lag de bal toch al in het net doordat een speler van Brunssum volledig vrijstaand kon inkoppen en onze keeper niet in staat was de bal te keren.

Brunssum speelde zo sterk als Abdissenbosch het toeliet. Diverse kansen leidden niet tot een 2-0 voorsprong, onder andere door enig goede reddingen van Bram. In de 19 e minuut stond  Milan de Pree aan de basis van een goede aanval. Diens goede pass op Jarno leidde echter niet tot de gewenste 1-1.  De afvallende bal werd echter een prooi voor Noah die Jarno alsnog in staat stelde de gelijkmaker te scoren.

Nog geen minuut later had Quinten de 1-2 op de schoen, doch faalde hij door over het verlaten doel te schieten. Dit had de wedstrijd kunnen doen kantelen. Hierna nam Brunssum echter weer het heft in handen en bleef Abdissenbosch achter de feiten aan hollen, waarbij met name  de nr 19 van Brunssum, die een zwervende rol had  vaak ongrijpbaar was. In de 38e minuut leidde dit tot een verdiende 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Enige minuten voor het rustsignaal werd de voorsprong verder uitgebouwd en werd de 3-1 ruststand bereikt.

Na rust zorgde een wijziging in de tactiek ervoor dat Brunssum niet meer zo gevaarlijk was als in de 1e helft. Echter ook Abdissenbosch was niet in staat iets te  forceren. De wedstrijd kabbelde dan ook voort tot de 77e minuut. Op dat moment breidde Brunssum de voorsprong uit. Hierna miste beide ploegen nog een aantal kansen, doch werd er niet meer gescoord.

Volgende week wacht het thuis duel tegen Rood Groen LVC’01. Aan de ploeg aan te tonen dat deze off day een incident was.