Wendy 1 (van Oudenhoven-van Tilburg nieuwe prinses van Dames Garde De Geete Heerlerheide

 

Korte redactionele intro: zoals bekend miste de C.V. De Bokkeriejes anno 1898 Groeët Ghen Heij’ de afgelopen 2 jaar de viering van de Vasteloavend in zijn algemeenheid. Hieronder het gegeven dat dientengevolge ook de Damesgarde de Geête omdat zij destijds “zoals het zo mooi heet” het bijltje erbij neergelegd hebben. M.a.w. hoe jammer het ook was ze hoorde op te bestaan. Daarom is bij de CV Bokkeriejesj het initiatief ontstaan om een ‘nieuwe’ Damesgarde op te richten. Zo gedacht en dus ook zo gedaan. Dus werd er een doorstart gemaakt van de nieuwe Dames Garde.

Zondag 13 november jl. vond dan ook in het Corneliushuis, onder auspiciën van de nieuwe D.G. de Geête, een spetterende carnavalsmatinee plaats. Als insteek uiteraard de uitroeping van de eerste prinses van de nieuwe doorstart. Het was een geweldig enthousiast verlopen happening met waardering door de vele aanwezige carnavalsvierders. Initiatief dus geslaagd. Dit zeker ook met de uitstekende keuze van de Damesgarde middels de uitroeping en proclamatie van de nieuwe heerseres van Groeët Ghen Heij prinses Wendy I (van Oudenhoven-van Tilburg. Trots overheerste dan ook volop gedurende deze meer als gezellige 2e november zondag. Niet zo verwonderlijk, want na 2 jaar kon de Vasteloavend weer gevierd worden en dat dan ook bij de nieuwe Damesgarde de Geête.

Met dank aan Maureen Butink (secretaris van De Geête) ontving de redactie van ParkstadActueel de info over het verloop van genoemde proclamatie van de nieuwe prinses welke wij graag weergeven. In een goed gevuld Corneliushuis werd het proclamatie matinée van Dames Garde De Geête gehouden. Dit met muzikale medewerking van 10feetUp. Het matinee werd afgetrapt door Patrick Dortant Opperbok van CV de Bokkeriejesj en één van de initiatiefnemers die een groep enthousiaste dames heeft benaderd een doorstart te maken. Die doorstart is gerealiseerd door een zevental dames en hulp van vele sponsoren die ervoor gezorgd hebben dat er een nieuw logo, een nieuwe Geêtescepter, een nieuwe prinsessenketting en de raadskettingen voorzien van dat nieuwe logo konden worden gerealiseerd.

Het was dan ook uniek en bijzonder dat niet alleen de uitroeping van de nieuwe prinses op het programma stond, maar ook leden van de Damesgarde geïnstalleerd moesten worden. Bijzonder was ook dat alle ex-prinsessen een uitnodiging hadden gekregen voor deze middag en daar in groten getale gehoor aan gegeven. Zo werden de ex-prinsessen Els Palmen,  Leentje Kremers, Astrid van Dalfsen en Greet Lindelauf benoemd tot ereleden en in het zonnetje gezet.

Nadat alle zeven dames van de nieuwe Damesgarde geïnstalleerd waren, trokken zij zich terug om terug te komen met een spectaculaire proclamatie-act met gesluierde witte maskers en mysterieuze muziek die leidde naar de nieuwe prinses: Prinses Wendy I (van Oudenhoven). Wendy is getrouwd met Roy, moeder van zoon Rowen en dochter Fleur en zijn woonachtig op Groeët Ghen Heij.

In het dagelijks leven is Wendy werkzaam bij Wijzenbeek Beroepskleding, heeft een rijk sociaal (verenigings-)leven en houdt van winkelen, voetballen kijken en op stap gaan met de Geête.

Met Prinses Wendy I voorop is de carnaval op Groeët Ghen Heij nog meer tot bloei gekomen. Door de doorstart van de Damesgarde is gerealiseerd dat ‘jeker maedje’ weer kan dromen van een kroontje, de befaamde scepter, een mooie jurk en voorop in de polonaise.
Het was een meer dan geslaagde middag, die druk bezocht werd, waarin vele complimenten werden uitgedeeld over de doorstart, de aanpak en de keuze voor de prinses en er werd tot in de vroege uurtjes bij Café de Bok, Café de Bolle en de prinses thuis doorgefeest.

Foto: Kaldenbach

 

Geef een reactie