Gemiddeld zit in elke schoolklas één kind dat slachtoffer is van mishandeling. Dat is er één te veel. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Maar hoe doe je dat? Daar vragen we aandacht voor tijdens de Week tegen Kindermishandeling van 14 t/m 20 november.

Er is maar één iemand nodig om kindermishandeling te stoppen. Het voorkomen van geweld tegen kinderen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van elke volwassene. Kindermishandeling vindt namelijk onder onze neus plaats. Het gaat om ónze kinderen, in ónze wijken, scholen en verenigingen.

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit circa 3 procent van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Eén iemand kan voor een kind in een dergelijke situatie veel betekenen. De meeste meldingen over kindermishandeling komen nog altijd vanuit de politie. Buren, familie, docenten of vrienden maken zelden een melding, terwijl waarschijnlijk juist zij al veel eerder vermoedens hadden.

Maakt u zich wel eens zorgen over een kind? Benieuwd wat mogelijke signalen zijn of wat u kunt doen? Kijk op https://veiligthuiszl.nl/

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie