Winters vuurtje stoken met minder rook en geuroverlast

Nu het winter wordt, gaan overal de houtkachels en open haarden weer aan. Vooral met de huidige energieprijzen is het stoken met hout een goedkoop alternatief.
Wanneer je in huis je houtkachel, palletkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, waaronder fijnstof. Deze schadelijke stoffen veroorzaken luchtvervuiling en kunnen schade aan de gezondheid van jezelf en anderen in je omgeving opleveren. Ook wanneer je de rook niet meer ziet.
Hout stoken veroorzaakt naast geuroverlast, ook schadelijke stoffen zoals fijnstof, PAK’s, benzeen en koolmonoxide. Dat is voor niemand gezond, maar kinderen, ouderen en mensen met problemen aan hun luchtwegen kunnen er extra last van hebben. Hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen, hangt af van de manier waarop je stookt.
Om de uitstoot tot een minimum te beperken kun je de volgende tips toepassen
Meer informatie via www.heerlen.nl/houtstook

 

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie