Na de verliespartij afgelopen week uit bij de sterke koploper Festilent stond nu de wedstrijd tegen de nummer laatst DAW Schaijk op het programma. Deze ploeg is afgelopen jaar als kampioen gepromoveerd maar heeft vooralsnog geen enkel punt weten te behalen waarmee het gevaar op onderschatting groot was. Goed om te zien dat vanaf het eerste fluitsignaal de druk er goed op zat en dat resulteerde in de 5e minuut al in de 1-0 door Sharona Demandt. Hierna bleef men met goed veldspel de bal rond laten gaan en had er eerder afstand genomen moeten worden van de bezoekers. In de spaarzame gevallen dat er eens een bal op de helft van RKHBS kwam stond de achterste linie met Loes, Lena en Sterre zeer sterk. 10 minuten voor rust werd er even aangezet wat direct resulteerde in doelpunten van Mandy Soomers, Meggie Munster en Daniesha Hengst in tijdsbestek van 3 minuten met een 4-0 ruststand tot gevolg.

Na de 2e helft te zijn gestart met Joyce Rosenbaum en Britt Valize voor Janouck Romankiewicz en Nikki Lemmens ontstond er een zelfde spelbeeld, de bezoekers die vooral probeerden de schade te beperken en de thuisclub die nog enkele goede kansen onbenut liet. Een half uur voor tijd kwamen Sabrina Claus en Fenna Voragen in de ploeg voor Sharona Demandt en Mandy Soomers. Grootste kans was nog voor de pas 16 jarige Fenna Voragen maar haar inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Enige kans van de wedstrijd voor DAW Schaijk viel medio tweede helft te noteren maar Laura Gerards kweet zich uitstekend van heer taak en wist haar doel schoon te houden zoals men dat netjes zegt. Slotakkoord en 5-0 was weer voor Daniesha Hengst die op aangeven van Rachelle Post en Sabrina Claus aan een solo begon, een aantal tegenstanders achter zich liet en de bal snoeihard binnenschoot van een meter of elf.

Komende week komt dan “angstgegner” Amstenrade naar Sportpark Imstenrade om 12.30 uur.