Roda JC Kerkrade is er voor het eerst sinds 2013 weer eens in geslaagd om te winnen op bezoek bij ADO Den Haag. Een laat doelpunt van Dylan Vente bezorgde de ploeg van Jurgen Streppel drie belangrijke punten.
In de laatste uitwedstrijd van 2022 was de eerste kans voor Roda JC. Na een bekeken steekpass van Mohamed Mallahi kreeg Dylan Vente een prima schotkans. Helaas ging de poging van de spits voorlangs. Het eerste wapenfeit van de gastheren was een afzwaaier van Gregor Breinburg. Het tweede gevaar van de bezoekers kwam van de voet van Lennerd Daneels. Na een steekpass van Vente op Lennard Hartjes, bereikte de middenvelder Daneels. De Belg schoot van buiten het strafschopgebied de bal hard op de vuisten van Hugo Wentges. Aan de andere kant was de doelman ook belangrijk. Mortiz Nicolas was in de één-tegen-één Xander Severina de baas.
Na ruim 25 minuten spelen liet Thomas Verheydt zich voor het eerst zien in het strafschopgebied van Roda JC. Na een van richting veranderde voorzet kwam de spits voor Ted van de Pavert en kopte op doel. Nicolas kon, in twee keer, keren. Na een halfuur spelen waren de Limburgers gevaarlijk aan de andere kant. Een voorzet van Daneels draaide terug tot op de rand van het strafschopgebied. Hier haalde Teun Bijleveld in één keer de trekker over, maar via het been van een speler van ADO Den Haag ging de bal achter.

De grootste kans van de eerste helft is er vervolgens voor Lennard Hartjes. De middenvelder dook het strafschopgebied in en werd gezien door Vente. De steekpass die volgde kwam aan en zette Hartjes alleen voor doelman Wentges, die de stift van de middenvelder wist tegen te houden. Kort voor rust was Van de Pavert nog belangrijke met een sterke sliding, waarmee hij Severina van de bal gleed.

Na rust kwam de eerste poging op naam van Romano Postema. De aanvaller schoot, van afstand, recht op doelman Wentges af. Ook de tweede kans is voor Roda JC. Een ingestudeerde hoekschop leidde tot een afstandsschot van Daneels. ADO-doelman Wentges keerde de bal, die vervolgens rakelings over de lange Van de Pavert heen stoot. Het eerste gevaar van de thuisclub was een volley van Silvinho Esajas. Gelukkig wist doelman Nicolas uit de lange hoek weg te halen.

Het geluk was ook nog niet aan de zijde van Roda JC. Nadat een voorzet van Limbombe tegen een Haagse hand leek te komen bracht Postema de bal nogmaals in. Zijn voorzet werd aangeraakt en ging via de lat over het doel. Kort na een drietal wissels werd ADO gevaarlijk uit een standaardsituatie. Een vrije trap viel met wat geluk bij Verheydt. Gelukkig kon doelman Nicolas het schot van dichtbij keren.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was daar dan toch een zeer verlossend moment voor de ploeg van Jurgen Streppel. Na een ijzersterke actie van invaller Terrence Douglas gaf de back de bal hard voor. Boyd Reith controleerde de bal en legde deze panklaar voor Vente, die uitstekend binnen schoot!

In de resterende tijd, waaronder de vijf minuten extra, wist Roda JC stand te houden. Hierdoor wonnen de Limburgers voor het eerst sinds 2013 weer eens op bezoek bij ADO Den Haag.
Door communicatie Roda JC en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie