Nieuw jeugdprinsenpaar en nieuwe prins van de carnavalvereniging de Veldkretsers.

Eindelijk…na 3 jaar was het weer tijd om een nieuw jeugdprinsenpaar en een nieuwe prins uit te roepen in het Veldkretserriek in Wienesroa.

Tijdens een druk bezochte prinsenproclamatie in het gemeenschapshuis werd eerst afscheid genomen van Jeugdprinses Lise en Jeugdprins Thomas die na 3 jaar aftreden als heersers van de Veldkretserkes. Met behulp van de nieuw gevormde jeugdraad (16 kinderen!) werden Lotte Cremers en Kay Demas uitgeroepen als nieuw jeugdprinsenpaar.

Jeugdprinses Lotte I is de dochter van Kas Cremers en Miranda Weusten en woont samen met broer Noud en hond Cooper in de Leeuwerickensanck 3 in Wijnandsrade. Lotte is 11 jaar en zit in groep 8 van basisschool St. Stefanus in Wijnandsrade. Hobby’s van Lotte zijn dansen bij GitekSport in Nuth en lid van Tennis en Padelvereniging Dassenburcht in Hulsberg.

Jeugdprins Kay I is de zoon van Yvette en Raymond en woont in de Peetersstraat 5 in Wijnandsrade. Hij is opgegroeid in Nuth en woont nu 7 jaar in ons Wienesroa. Kay is 11 jaar en zit in groep 8A van basisschool de Bolster in Nuth. Hij speelt hockey bij HC Scoop in Sittard en ook lid van de jeugdraad van JCV De Veldkretserkes. Hij is een grote Formule 1 fan en is dit seizoen live aanwezig geweest bij de race in Spa/Francorchamps.

Daarna was het tijd om afscheid te nemen van onze ‘grote’ Prins Almer. 3 seizoenen heeft hij de scepter gezwaaid bij de Veldkretsers.

Tijdens een show van de Mask-Singer zou er uiteindelijk een persoon overblijven en dat was de nieuwe prins. Door Romee en president Robin werd de spanning opgevoerd en door de jury Emile G en Renzo B bleef uiteindelijk de sneeuwpop over. Na de onthulling kwam Jason Heinrichs tevoorschijn als nieuwe Prins van de Veldkretsers.

Jason is 26 jaar en woont nog bij zijn ouders in de Drummenstraat 17 in Wijnandsrade. Hij heeft een zus Giny en een broer Liam en is de zoon van Inge Frijns en Ronald Heinrichs. Jason heeft al ruim 10 jaar een relatie met Nadine Cosemans uit Hulsberg. Nadine is wellicht nog beter bekend als zangeres Zoes. Prins Jason I heeft Chemical Engineering gestudeerd aan de universiteit in Eindhoven en is op dit moment bezig met zijn promotieonderzoek Elektronenmicroscopie eveneens in Eindhoven.

Jason is al jaren een vaste waarde in de voorhoede van het 1e elftal voetbalclub Wijnandia. Echter door een zware blessure is hij op dit moment uitgeschakeld en fungeert sinds dit seizoen als elftalleider bij het vlaggenschip van Wijnandia.

Zijn hobby’s zijn padellen en snowboarden tijdens de jaarlijkse wintersport.

Foto Cv de Veldkretsers

Geef een reactie