Extraatje voor clubkas met collecte Jantje Beton 

 

 Elk jaar in maart vindt de bekende Jantje Beton Collecteweek plaats. Clubs, verenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen, scoutinggroepen en jeugdstichtingen kunnen weer meehelpen om alle kinderen in Nederland te laten buitenspelen. Jantje Beton zoekt nieuwe clubs om te collecteren in maart 2023. 

 

Extraatje voor de club 
Een voordeel is dat 50% van de opbrengst voor de eigen clubkas is. Wanneer er extra geld nodig is voor een clubuitje of er zijn nieuwe materialen nodig, doen clubleden mee met collecteren. De andere helft gaat naar de projecten van Jantje Beton. In 2022 is er meer dan
€ 1.25.000.000 opgehaald door alle collectanten! Er is dus € 612.000 naar verenigingen overgemaakt ten behoeve van hun eigen jeugdactiviteiten. 

 

Langs de deuren en online 
Er zijn goede doelen, die tegenwoordig alleen voor online collecteren kiezen. Jantje Beton collecteert zowel online als langs de deuren met een collectebus
én Ideal QR-code. Deur tot deur haalt nog steeds het meeste geld op, maar vlak de online collecte niet uit. Voor de ene collectant is het een mooie aanvulling om via whatsapp of online te collecteren, voor de ander is het een uitkomst om alleen een online collectebus aan te maken. Ieder clublid kan dit zelf beslissen en een online collectebus is zo geregeld vanuit je luie stoel. 

 

Samen een handje helpen 
Een op de zes kinderen speelt niet buiten. Jantje Beton maakt zich zorgen, want buitenspelen is heel belangrijk en gezond voor de ontwikkeling van kinderen.
Naast de financiële voordelen voor de club biedt de collecte ook de mogelijkheid om jongeren te laten bijdragen aan een betere wereld en andere kinderen in minder fijne omstandigheden te helpen. Daarom doet Jantje Beton een oproep om mee te doen aan de collecte. Samen kunnen we meer speeltuinen en speelpleinen vergroenen, gezonde buurten starten en kinderen in kwetsbare posities buiten laten spelen. 

 

Over de Jantje Beton Collecte 

De collecteweek van Jantje Beton vindt plaats van maandag 6 maart tot en met zaterdag 11 maart 2023. Online collecteren is mogelijk van 1 tot en met 31 maart 2023. Aanmelden kan via www.jantjebeton.nl/collecte. 

Foto Jantje Beton

 

Geef een reactie