Hoofdmenu

Persoonlijke en komische voorstelling Schaakmat over gezin dat vanuit Jemen naar Nederland komt

Spraakwaterval Musa trekt met zijn eerste solovoorstelling Schaakmat langs de Nederlandse theaters. Hij is de enige Jemenitische cabaretier van Nederland. Op donderdag 13 april speelt Musa in Theater Heerlen.

Na een succesvolle Cameretten finalistentour, zet Musa nu de tanden in zijn eerste solovoorstelling: Schaakmat. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is immers dat het verbindt, zo vindt hij. En verbinding, daar is het hem om te doen. Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

De basis van Schaakmat is een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd. Als hij acht jaar oud is verandert zijn leven totaal wanneer zijn vader besluit het land van herkomst Jemen te verlaten om naar Europa te gaan met zijn gezin. In plaats van te blijven, vertrekt zijn vader op dezelfde dag alleen terug. En daar staat Musa dan, in het koude Nederland met zijn broer, zusjes en moeder. Een land dat hij niet kent en waarvan hij de taal niet spreekt. Wat nu?

Schaakmat speelt in Limburg op Donderdag 13 april Theater Heerlen

Rechtenvrije foto Jaap Reedijk