Hoofdmenu

Sterren van Maastricht voor vrijwilligersprijzen 2023 gezocht

De gemeente reikt in maart volgend jaar weer de vrijwilligersprijzen ‘Sterren van Maastricht’ uit. Inwoners kunnen vanaf 17 november tot en met 31 december een vrijwilliger nomineren via www.sterrrenvanmaastricht.nl. Vrijwilligerswerk is namelijk van onschatbare waarde voor onze stad. Daarom zetten we met de vrijwilligersprijzen Sterren van Maastricht vrijwilligers in het zonnetje die zich op een bijzondere en creatieve manier inzetten voor een ander.

Zeven categorieën . De prijzen worden uitgereikt in de categorieën zorg, duurzaamheid, veiligheid, sport, cultuur, bedrijvigheid en welzijn. Via een vragenformulier op www.sterrenvanmaastricht.nl kunnen inwoners een vrijwilliger aanmelden voor deze prijs. Per categorie wordt een winnaar gekozen die een geldbedrag van 2.000 euro ontvangt dat kan worden besteed aan vrijwilligerswerk. De winnaars van vorig jaar kiezen uit de genomineerden de nieuwe winnaars.

Genomineerden van 2022 doen opnieuw mee. Vrijwilligers die zijn aangemeld voor de prijzen van maart 2022, doen opnieuw mee met de vrijwilligersprijs 2023 omdat de uitreiking van afgelopen maart niet door kon gaan. Onder meer vanwege de lockdown eind vorig jaar, maar ook vanwege de vraag naar personele inzet rondom de gemeenteraadsverkiezingen 2022 en Koningsdag 2022. De inwoners die een vrijwilliger voor 2022 hebben aangemeld, zijn hierover geïnformeerd.

Sterren van Maastricht. De gemeente is op zoek naar vrijwilligers die een waardevolle bijdrage leveren aan het wonen en leven in Maastricht. Die bijvoorbeeld actief zijn bij een de vele sportclubs, muziekverenigingen of andere cultuurclubs in onze stad. Vrijwilligers die zorgen voor andere stadsgenoten, die het wat moeilijker hebben. Of die hulp bieden aan mensen met beperking of handicap. Niet te vergeten, de vrijwilligers die actief zijn op het gebied van duurzaamheid en veiligheid en bedrijven.

Historie. Sinds 1988 reikt de gemeente de vrijwilligersprijs uit. Een initiatief van oud-burgemeester Houben om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te belonen met een beeldje en een geldprijs. Wethouder Anita Bastiaans van vrijwilligersbeleid benadrukt het belang van de prijzen: “Vrijwilligers zijn van groot belang voor onze stad. Ze zorgen voor verbinding tussen verschillende doelgroepen en kunnen voor een buurtbewoner het verschil maken als het gaat om voorkomen van isolement, eenzaamheid of meedoen in de buurt. Thema’s die zeker na corona aandacht verdienen.”