In samenwerking met Nederlandse Tuinenstichting (NTs) n.a.v. watersnoodschade Dinsdag 22 november 2022 vindt op buitenplaats Kasteel Wijlre een bijzondere activiteit plaats. Na de watersnood op de buitenplaats van juli 2021 zegde de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) genereus hulp toe om een deel van de beschadigde/vernielde boomgaarden op de buitenplaats te helpen herstellen. Ter herstel van de kersenboomgaard, die in de watersnood geheel verloren ging, heeft de NTs een donatie van nieuwe, jonge kersenbomen gedaan om de boomgaard weer terug in haar oorspronkelijke staat te brengen.

Dinsdag 22 november a.s. zullen deze nieuwe kersenbomen in aanwezigheid van het bestuur en een aantal vrijwilligers van de NTs en buitenplaats Kasteel Wijlre worden aangeplant. Xander Karskens, directeur-bestuurder van buitenplaats Kasteel Wijlre: “We zijn de Nederlandse Tuinenstichting buitengewoon dankbaar voor de donatie van nieuwe bomen voor onze boomgaard, en de ondersteuning die de stichting ons daarmee levert bij het herstel van de buitenplaats. Na de heropening van het Hedge House in september van dit jaar, is dit voor ons een belangrijke volgende stap op weg naar een bloeiende toekomst.” Kees Lever, voorzitter van de Nederlandse Tuinenstichting: “Als Nederlandse Tuinenstichting zetten we ons in voor behoud van bijzonder groen erfgoed.

Normaliter doen we dat met onderzoeken, adviezen en educatie. In dit uitzonderlijke geval, waarbij een van de mooiste tuinen van Limburg zwaar getroffen was, doen we dat ook met een financiële bijdrage. Én met mankracht, want de nieuwe kersenbomen gaan we ook helpen planten. Alsnog een beetje morele support!” Tussen 11:00 en 12:30 zullen vrijwilligers van beide stichtingen onder leiding van de hovenier van de
buitenplaats de aanplant realiseren.
Als u geïnteresseerd bent om bij deze activiteit aanwezig te zijn, of beeldmateriaal of aanvullende informatie hieromtrent te ontvangen, kunt u mailen naar info@kasteelwijlre.nl, of bellen met 043- 4502616.

Foto Kasteel Wijlre

Geef een reactie