Samenwerking Meer Harmonie in de Samenleving en philharmonie zuidnederland laat leerlingen live klassieke muziek beleven in Theater Kerkrade

Het programma Meer Harmonie in de Samenleving (MHIDS) en philharmonie zuidnederland slaan de handen ineen om basisschoolleerlingen uit de gemeenten Brunssum, Landgraaf en Kerkrade kennis te laten maken met klassieke muziek. Beide partijen zijn een samenwerking aangegaan waarbij leerlingen binnen het programma de kans krijgen een muzikale voorstelling van het voltallig symfonieorkest te bezoeken in het theater.

Voor veel kinderen een unieke belevenis! Door deze samenwerking en met de aanmeldingen die via Parkstad Limburg Theaters (PLT) lopen, ontvangt philharmonie zuidnederland in deze regio een ongekend hoog aantal leerlingen: totaal zo’n 1000!
Concertbezoek bijzondere ervaring voor veel leerlingen Het programma Meer Harmonie in de Samenleving staat voor structurele, duurzame en kwalitatieve muzikale ontwikkeling voor alle basisschoolleerlingen van groep 1 t/m 8 in de gemeenten Brunssum, Landgraaf en Kerkrade. Daarbij wordt niet alleen gefocust op de muziek, maar is ook aandacht voor maatschappelijke en persoonlijke ontwikkeling. Door de krachten te bundelen met philharmonie zuidnederland krijgt het programma een extra dimensie, namelijk een live concertbezoek voor de leerlingen in het theater. Dit geeft het programma nog meer impact.

De voorstellingen die bezocht worden hebben als uitgangspunt om samen (met een groot orkest) muziek te maken en te beleven en te werken vanuit een muzikale thematiek aan de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen. Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen van het programma Meer Harmonie in de Samenleving. Ook de voorbereiding op de muzikale voorstelling, waarbij leerlingen in de klas alvast de liedjes en bodypercussie oefenen, maakt onderdeel uit van het Meer Harmonie in de Samenleving op bezoek bij de programma. schoolvoorstelling Broer! van philharmonie zuidnederland. Ruim 500 leerlingen bezochten deze voorstelling in het voorjaar van 2022.

 

Geef een reactie