Vandaag stond de altijd beladen derby tegen RKHBS op het programma. Tevens ook het uitgelezen moment om onze oude hoofdsponsoren Petra en Ad de Bruijn te bedanken voor jarenlange steun en support. Zij waren vandaag onze gast. Bedankt!

Deze wedstrijd werd uiteraard niet zomaar gekozen want onze nieuwe hoofdsponsor PLUS Tim en Joyce Janssen Voerendaal heeft natuurlijk ook een supermarkt op de Heerlerbaan waar de gasten van vandaag vandaan komen. Als start van hopelijk een mooie samenwerking kreeg Tim een mooie teamfoto overhandigd welke hopelijk spoedig in de Plus komt op te hangen.

Dan over naar de wedstrijd. De tegenstander had speciaal voor ons de tactiek en formatie omgegooid in de hoop zo beter voor de dag te komen. Ze zochten direct de aanval maar de organisatie was wel zoekende. Wellicht mede hierdoor raakten twee verdedigers de bal finaal verkeerd waardoor Tieske Dullens goed de vroege 1-0 langs de doelman kon schuiven. Een goed begin en van daaruit konden we de wedstrijd controleren.

RKHBS had veruit het meeste balbezit maar doordat ze achterop voor meer manschappen hadden gekozen, betekende dat ook dat wij achterin meer overwicht hadden. Met name de spelers die van Sporting Heerlen waren gekomen zochten veelvuldig de actie op, al kwamen ze hierbij vaak rond de middenlijn de bal hal waarna het doel toch wel ver weg bleek. Met niet aflatende inzet wisten we zo alle speldenprikken onschadelijk te maken en Koy Vincken kwam met een kopbal uit een vrije trap nog het dichtste bij een doelpunt.

Aanvallend was er vanuit onze kant behalve wat speldenprikjes van Ron Starmans en Michel van Dinther en een goed afstandsschot van Jesper Senden weinig te melden. Na de pauze begon het steeds meer te regenen, werd het donkerder en daardoor ook steeds lastiger om hoogstaand te voetballen op het veld dat langzaam weer in de wintermodus aan het geraken is. Met name de gasten hadden hier met hun technische spelers moeite mee en voor ons was de noodzaak met de voorsprong niet zo hoog.

We hielden achterin en op het middenveld de tent fantastisch gesloten met krachtig verdedigen en Sander Smeets had daardoor een relatief rustige middag. RKHBS wist dat ze nog meer naar voren moesten en dat leverde ruimte op. Jeroen Klinkenberg stuurde Michel vanaf eigen helft de diepte in. Hij kapte zijn man uit maar schoot over. Even later konden we wel juichen.

Nu was het Jesper die Michel lanceerde en hij omspeelde de doelman om vervolgens de 2-0 binnen te schuiven. Grote ontlading op sportpark de Joffer. Een volgende poging niet veel later van Michel werd door verdediger Vincken met een goed blok net naast getikt. De tijd tikte langzaam door en bij RKHBS verdween het geloof langzaam. Deven van Leeuwen trapte vies na op Ron Starmans en mocht met rood vertrekken. Toen het voorste trio Frank, Dowson en Angerer vlak voor tijd in 1x werd gewisseld, was duidelijk dat RKHBS zich op volgende week ging richten.

Drie punten in de tas en buiten dat nog een leuk toetje: UOW ’02 wint van Vaesrade en daardoor pakken we op doelsaldo de eerste periode van UOW ’02.  Groot fiesta in Voerendaal maar volgende week brandt de lamp als we op bezoek gaan bij Vaesrade. Dan zullen we weer top moeten zijn want daar zit kwaliteit genoeg in de ploeg.

Door Michel van Dinther en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie