Voor de derde keer op rij heeft FC Landgraaf een nederlaag geleden. Het voelt telkens een beetje als kopiëren-plakken, maar ook deze week waren het persoonlijke fouten en een gebrek aan doelpunten die ervoor zorgen dat de ploeg als verliezer van het veld stapte. Het weggeven van twee terechte strafschoppen deden de ploeg uiteindelijk de das om tegen het eveneens laaggeklasseerde Heksenberg-NEC. Eindstand 2-3.

De wedstrijd ging over het algemeen gelijk op. In de eerste helft was het FC Landgraaf dat ondanks het slordige spel de beste kansen kreeg. De eerste doelpoging was echter van de gasten. Een schot van zo’n 20 meter werd uitstekend door doelman Jaimy Engelmann uit de bovenhoek geplukt. Uit de counter die volgde, scoorde Landgraaf de 1-0. Sven van Haaren stuurde Rick Schmitz diep over de rechterkant. Rick stiftte de bal over doelman Kay van Eijk heen en de bal belandde op de lat, maar uit de rebound wist Robbert van Esburg binnen te tikken.

Vermeld moet wel worden dat de scheidsrechter af had moeten fluiten omdat hij de bal zelf tegen zijn been kreeg waardoor Sven uiteindelijk de pass kon versturen. De eerste volgende kans was voor oud FC Landgraaf speler Jasper Braad, die namens Heksenberg een poging waagde uit de tweede lijn, maar Jaimy kon opnieuw redding brengen. Vervolgens was het Robbert die de grootste kans kreeg van de tweede helft. Door een diepe bal achter de verdediging kwam hij 1 op 1 met doelman Kay van Eijk die ver uit de 16 was uitgekomen, maar het lukte Robbert niet om de kans te verzilveren.

In het slot van de eerste helft verspeelde FC Landgraaf de voorsprong. Jelle Reumkens kreeg de bal niet goed weggewerkt met zijn hoofd en in tweede instantie maakte hij een overtreding door te leunen op een Heksenberg speler. Heksenberg spits verzilverde de penalty door Jaimy de andere hoek in de sturen waarmee een 1-1 ruststand werd bereikt.

Na rust was het spelbeeld vaak hetzelfde. Heksenberg zakt in tot kop cirkel en liet Landgraaf opbouwen om zo op de fout van de verdediging te loeren. De eerste dieptepass van Jasper Braad na 50 minuten spelen zorgde bijna voor een 1 op 1 kans voor Heksenberg, maar Jaimy stond uitstekend voor zijn doel en kon daardoor de bal op tijd onderscheppen. Daarna bracht Jaimy weer tweemaal goed redding op doelpogingen die eigenlijk uit het niks ontstonden.

Allereerst op een lage kopbal door nipt zijn hand achter de bal te krijgen en deze ook in tweede instantie weg te krijgen en daarna uit een hard schot uit de tweede lijn in de korte hoek. Het bleek echter een voorbode voor een tegendoelpunt. Vlak daarna volgde een diepe bal op de rechtsbuiten van Heksenberg die opnieuw aan de binnenkant van Rick de Hoog kwam, maar ditmaal wel eerder bij de bal was dan doelman Jaimy waardoor hij onderuit werd gehaald. De penalty werd nu door het midden geschoten en Jaimy zat er nog even kort aan met zijn voet, maar zo kwam Heksenberg op een 1-2 voorsprong.

Landgraaf nam vervolgens iets meer het initiatief op jacht naar de gelijkmaker en 10 minuten na de 1-2 werd de gelijkmaker een feit. Een vrije trap werd in de 16 gegooid waar de bal bleef hangen en Jelle terug kon leggen op Sven die de bal rustig tegendraads in de hoek schoot: 2-2. Maar zoals zo vaak dit seizoen volgde na de 2-2 na enkele minuten gelijk de 2-3. Te weinig druk aan de rechterkant zorgde ervoor dat de bal van de achterlijn hard en zuiver voor het doel kon worden gegeven en Timo van Gils ondanks de dekking er net tegenaan kon lopen. Landgraaf gaf niet op en kreeg nog drie gigantische mogelijkheden. Zo schoot Raul Erkens op de paal vanuit de tweede lijn en kreeg de ingevallen Daan Dela Haije de bal op zijn schouder toen hij volledig vrij stond in de 5-meter en de bal vrij kon inkoppen. Drie minuten voor tijd kreeg de eveneens ingevallen Kay van Haaren nog een grote kans, maar zijn droge schuiver ging voorlangs in plaats van op doel. Daarna lukte het Landgraaf niet meer om tot scoren te komen en ging de ploeg dus opnieuw onderuit in eigen huis.

Als ploeg voelt dit ontzettend vervelend. Er is nog geen enkele wedstrijd geweest waarin we het gevoel hebben gehad dat we kansloos waren. De realiteit is echter dat de resultaten tot op vandaag ronduit teleurstellend zijn en er mindere persoonlijke fouten gemaakt dienen te worden en beter met de kansen moet worden omgesprongen om tot een goed resultaat te komen. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen medekoploper VV Hellas, opnieuw een kans voor de ploeg om zich naar een resultaat te knokken.