Overtuigende en belangrijke  overwinning SV Abdissenbosch

Zondag stond het “6 punten “duel tussen Abdissenbosch en Rood Groen LVC’01 uit Vaals het programma. De thuisploeg was getergd na de matte vertoning van afgelopen week  en  toonde dit vanaf de aftrap.

Echter ondanks de goede intenties waren de eerste kansen van  de wedstrijd voor de bezoekers. De gevaarlijke spits van Rood Groen, Kyan Jacobi kwam diverse keren in een goede scoringspositie, echter goed keeperswerk van Bram Vervuurt voorkwam een , op dat moment niet geheel onterechte achterstand.

Enigszins onverwacht kwam de thuisploeg in de 25e minuut  toch op voorsprong na een individuele actie van Jarno Michorius. Vanaf dat moment viel er een last van de schouders van de thuisploeg en voetbalde men bevrijd.

In de 39e minuut werd een voorzet van Kay Huntjens knap met het hoofd verlengd door spits Dustin Krijnen, 2-0, In de 43e minuut leek Noah van Horssen na een sterke actie op weg naar de beslissende 3-0, doch werd hij overduidelijk gehaakt door de tegenstander. De scheids wilde echter van niets weten en legde de bal niet op de stip. Ruststand 2-0.

Na rust was duidelijk dat een 3e treffer de tegenstand van de jonge ploeg uit Vaals zou breken. Vanuit de aftrap zag Kay dat de doelman iets te ver voor het doel stond. De onderkant lat voorkwam echter een juweel van een doelpunt. Kort daarop scoorde Noah alsnog de 3-0 na voorbereidend werk van Jarno . In de 60 e minuut benutte deze zelf een toegekende penalty. Ondanks de 4-0 achterstand gooide  Rood Groen geen slot op de deur, maar bleef men voetballend de aanval zoeken. Van de ontstane ruimte maakte Abdissenbosch gretig gebruik resulterend in de 5-0 en 6-0 door Noah en Jarno.

In de 75e minuut werd de voetbalintentie van de mannen uit Vaals beloond met de ere treffer. Een eigen doelpunt in de 90e minuut zorgde voor de eindstand van 7-1. Een knappe prestatie van het team uit Abdissenbosch, dat een aantal spelers miste. Maar waarbij de vervangers duidelijk aantoonden het gevecht voor een basis plaats niet te hebben opgegeven.

Volgende week ontvangt men op sportpark De Lelie SV. Simpelveld .