Boomfeestdag een groen nieuw schoolplein voor BS de Spoorzoeker

Op woensdag 16 november is het plantseizoen voor de Nationale Boomfeestdag gestart. In Kerkrade vierden we dit tijdens de opening van het nieuwe, groene schoolplein van basisschool de Spoorzoeker op donderdag 17 november.

Het thema van de Boomfeestdag dit jaar was ‘(met) Bomen Werken!’. Want het planten van (meer) bomen is een belangrijk maatschappelijk onderwerp. Bomen zijn namelijk onmisbaar voor het klimaat.

In het kader van Boomfeestdag hebben de leerlingen van basisschool de Spoorzoeker zelf een belangrijk steentje bijgedragen aan de aanleg van hun nieuwe schoolplein. Samen hebben ze op en rondom het schoolplein bomen en sierplantsoen geplant. De kinderen gaan ook helpen bij het onderhouden van de planten en bomen op het schoolplein.

Het groene schoolplein heeft veel voordelen voor de leerlingen van de Spoorzoeker, maar ook voor de buurt.

“Door te helpen met het planten en het onderhoud van het groen, leren kinderen veel over bomen en planten. Bijvoorbeeld hoe ze zorgen voor een gezond klimaat voor mensen en dieren. Door de leerlingen eigen verantwoordelijkheid te geven voor de bomen en planten, zullen ze er ook voorzichtig mee omgaan,” legt wethouder Jo Schlangen (Jeugd) uit.

Wethouder Alexander Geers (Openbare Ruimte) vult aan: “Boomfeestdag leert ons allemaal hoe belangrijk het is om genoeg groen in onze omgeving te hebben. Zeker in de stad, waar veel stenen liggen en veel huizen staan. Minder stenen en meer bomen en planten in de buurt zorgen voor een fijnere en gezondere omgeving om in te spelen en om in te wonen.”

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie