Shensley Angela is van 8 maart 2001, geboren in Eindhoven, uit Antilliaanse ouders. Sinds begin dit voetbalseizoen maakt de orderpicker bij Berner Logistics Kerkrade deel uit van de selectie van KVC Oranje. Vrijwel steeds heeft hij een basisplaats in de equipe van trainer Paul van Putten. De hoogste tijd om Shensley, die gerust als sportieve aanwinst mag worden betiteld, in het kort voor te stellen aan de aanhang van oranje-wit en andere voetballiefhebbers.

Shensley begon zijn voetballoopbaan bij vv Haanrade, waar hij in de D1 speelde. Daarna zocht hij het -in geografische zin gesproken- wat hogerop bij KVC Oranje in Bleijerheide. Hij werd gescout door Roda JC maar als gevolg van foutjes in de communicatie kwam een overgang naar die profclub niet tot stand. Chevremont volgde en daarna Alemannia Aachen. Alsnog zicht op betaald voetbal dus. Blessureleed evenwel maakte een eind aan het sportieve verblijf in Duitsland. Shensley speelde daarna in C-, B- en A1 van FC Kerkrade-West. Bij de geel blauwen maakte hij als 16- of 17-jarige zijn debuut in de beloften. Vervolgens kwam Bekkerveld op zijn pad. Ook hier kwam hij uit voor de beloften.

Gevraagd naar de reden van zijn overstap naar KVC Oranje zegt Shensley: ,,Als ik eerlijk ben, vervoersproblemen lagen aan mijn overgang ten grondslag. Het werd voor mij te omslachtig om van mijn thuis in Chevremont naar Bekkerveld te reizen. Ik besloot om dichter bij huis te gaan voetballen. Omdat ik KVC Oranje van vroeger kende, leek het mij een goed idee om voor Bleijerheide te kiezen.”

Inmiddels zijn we een paar bekerduels en zeven competitiewedstrijden verder. In de beker trof de aanvaller twee keer doel, in de competitie wist hij -het interview vond plaats voorafgaande aan het duel tussen Alfa Sport en KVC Oranje- het net nog niet te vinden. We vragen Shensley hoe dat komt en hoe het bevalt in zijn nieuwe voetbalomgeving. Zijn reactie: ,,Ik moet nog wat meer zelfvertrouwen krijgen en aan mijn aanname werken. Dat kan beter. Het bevalt goed bij KVC Oranje, de omgang met mijn ploeggenoten is in orde. Ik speel het liefst op 10, dat heeft mijn voorkeur. Ik kan uit de voeten op links, in de punt en op rechts. Maakt allemaal niet zoveel uit. Waar de trainer en de ploeg mij nodig hebben, daar speel ik en probeer ik te leveren.”

Wat het genoemde zelfvertrouwen betreft: in het duel op bezoek bij Alfa Sport wist Shensley Angela met het hoofd het net van het vijandelijke doel te vinden. Ook in de competitie staat hij nu dus op de lijst van doelpuntenmakers. Een eerste stap in de goede richting is gezet.

Shensley heeft een middelbare opleiding afgerond en is in het bezit van het diploma verkoper, niveau 2. Beroepsmatig is hij, zoals vermeld, actief als orderpicker bij Berner Logistics Kerkrade. Het lopende voetbalseizoen ziet hij heel optimistisch tegemoet, want: ,,We hebben een goed team, met veel kwaliteit. Als wij als team hecht kunnen blijven, gaat dat, gepaard aan ons voetballend vermogen, veel moois opleveren. Ik zeg niet dat we zo maar even kampioen worden, maar ik ben wel ervan overtuigd dat we over de potentie beschikken om dat doel na te streven.”

Tenslotte laat onze gesprekspartner ons nog weten tijdens het lopende WK te supporteren voor het andere oranje. Maar als (echte) favorieten ziet hij toch Brazilië en Argentinië.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie