Prijs voor sociale strijd en rechtvaardigheid in Limburg

Op vrijdag 2 december 2022 om 17.00 uur zal in het nieuwe Nederlandse Mijnmuseum, Doctor Poelsstraat 29 te 6411 HG Heerlen voor de vierde maal de Hub Cobben Prijs

worden uitgereikt. Sinds september 2018 wordt de Hub Cobben Prijs jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties, die hun omgeving hebben weten te motiveren en mobiliseren om zich samen in te zetten voor een maatschappelijk gerechtvaardigd doel via de weg van actie voeren, met inachtneming van de democratische beginselen.

Dit jaar is er ook gericht gecommuniceerd naar buurtverenigingen. Tot en met 10 november 2022 konden kandidaten worden aangemeld. Er volgde een voortreffelijke respons. Daarna heeft het bestuur van de Hub Cobbenprijs de totale respons teruggebracht tot een representatieve short list van vijf genomineerden.

De vijf kandidaten zijn:

  • John Coervers
  • Sidney van den Berg
  • Chris Meijs en anderen
  • Nydia Ruijpers
  • Nico Trommelen, Jacques Fijnaut, Servé L’Espoir en andere

Vanaf vandaag kunnen de bewoners van Limburg op een van hen hun stem uitbrengen. Stemmen kan door de website www.hubcobbenprijs.nl te bezoeken en de gewenste kandidaat te selecteren.

 

Bestuur en Ambassadeurs . De Hub Cobben Prijs wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast bestuur en van harte ondersteund door een groep betrokken Ambassadeurs, waaronder de Gouverneur van Limburg, vertegenwoordigers vanuit de vakbond, filmwereld, musea, onderwijs en wetenschap.

Meer informatie over de lancering van de Hub Cobben Prijs:

Website: www.hubcobbenprijs.nl

Martin van der Weerden: 06-15894406

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie